Det er Fuel Reklamebyrå som sammen med Harald Zwart og Motion Blur som står bak den nye «Fem om dagen»-kampanjen. Kampanjefilmen vises på TV, kino og i sosiale medier.

Tre av hovedrollene i filmen er stjernene Erling Braut Haaland, Martin Ødegaard og Caroline Graham Hansen. Her viser de frem ritualene de gjør før kamp. Ritualer og overtro er svært utbredt i sport og er med på å gjøre utøverne trygge og klare før de skal i ilden.

– Mange kjenner til Rafael Nadal sin sans for ritualer– ting han må gjennomføre før hver eneste serve på tennisbanen. Han er kanskje det mest ekstreme eksempelet på en som har vendt seg til rutiner og gjennomføringen av dem, sier regissør Harald Zwart.

I kampanjefilmen blir ritualene til de tre norske superstjernene kopiert av unge fans i splitscreen. Filmen avsluttes med en oppfordring om at folk burde gjøre fem om dagen til et av sine ritualer.

Benedicte U. Johansen i Fuel Reklamebyrå forteller at filminnspillingen bydde på problemer da filmteamet måtte til Barcelona og Madrid for å filme Graham Hansen og Ødegaard under ferien, med reiserestriksjoner.

- Dette er en film vi er utrolig stolte av å ha fått til i en tid med mye forbehold og reiserestriksjoner. Dette er ikke bare en viktig kampanje for merkevaren Bama, men realisme er denne filmens kvalitet, og hjelper til å skape en nærhet til de store stjernene. sier Johansen.

- Via sosiale medier er barn og unge vant til å se store stjerner «off camera». En mindre polert film bidrar til en forståelse av spillerne som «vanlige» mennesker. Som resten av oss spiser de også sine grønnsaker, forteller kreativt team Bianca Olsson og Linn Tidemandsen i Fuel Reklamebyrå.

«Fem om dagen» har vært en viktig del av Bamas kommunikasjon siden 1994 og har ved flere anledninger benyttet seg av norske idrettsprofiler i sine kampanjer.

- Filmen er et resultat av mye engasjement hos alle som har bidratt. Vi håper kampanjen får frem at «Fem om dagen» er enkelt med gode rutiner, uansett om du er proff eller bare har det gøy med ball. Det vil være en skikkelig nettsuser om vi inspirere mange til å finne sine egne fem om dagen-ritualer, sier Ingebjørg Hjortdahl, marketingsjef i BAMA.

Også musikken i filmen har fått stjernehjelp. Isak Heim & Rat City står bak låta. Brødrene Kent Sundberg og Cato Sundberg i Rat City står bak blant annet låten «Kind of Love» fra 2019 og er også kjent fra før gjennom gruppen Donkeyboy.

Se reklamefilmen her: