I fjor vår vant Anti byråkonkurransen om å bli strategisk partner og reklamebyrå for TV 2. Nå har den første reklamefilmen på konseptet «Sammen om et øyeblikk» gått på lufta.

- Med denne filmen vil vi demonstrere hvor viktig det er for TV 2 å by på historier med et personlig og nært perspektiv, sier leder for merkevareprosjektet i TV-kanalen, Marianne Eskeland.

TV 2-fotografer rundt om i landet fikk i oppgave å filme folk på hjemstedet sitt i to sekunder på akkurat samme tidspunkt, på den samme dagen. Disse klippene ble så satt sammen til en lengre film.

- Internasjonale TV-giganter må gjerne konkurrere med oss på blockbustere og serier som hele verden liker, men ingen skal slå oss på innhold som føles nært, viktig og lokalt, fortsetter Eskeland.

Det hele er tonesatt av Gabrielle og Daniel Kvammen, som også er å se i et av to sekunders-klippene.

- Må tenke smalt og bredt på samme tid
Per Erik Jarl, en av kreatørene bak konsept og film, forteller at det var uvant å slippe kontrollen i så stor grad under en filmproduksjon, og vente på at klippene på to sekunder skulle tikke inn.

- Heldigvis var det gjort gode forberedelser, slik at vi visste at situasjonene på en eller annen måte ville utfylle hverandre. Ingen viste fingeren til kamera heller, noe som kanskje var litt synd, sier han.

For bare noen måneder siden implementerte TV 2 ny identitet og ny logo i alle programflater og i kommunikasjon. Anti har brukt tiden siden i fjor på å utarbeide og forankre en ny og langsiktig strategi internt hos TV 2.

- «Sammen om et øyeblikk» er et kommunikasjonskonsept basert på TV 2s posisjon «Tett på med historier som engasjerer», forklarer Christian Hygen i Anti.

Han er en del av det kreative teamet hos byrået.

- For å være tett på så må man som mediehus evne å tenke både smalt og bredt på samme tid, sier han og fortsetter:

- Med konseptet vil vi bygge den naturlige broen mellom TV 2 som mediehus og den mangefasetterte befolkningen som utgjør Norge. Det er en plattform som skal gjøre TV 2 relevant hele tiden og hvor de magiske TV 2-øyeblikkene bindes sammen med de uendelig mange menneskelige øyeblikkene, sier han. 

Filmen er produsert av Tangrystan og regiduoen Ida & Andreas.

Her kan du se reklamefilmen: