Med kampanjen skal nettbokhandelen med svenske røtter inspirere kundene til å oppdage nye fortellinger. Det er Adlibris inhousebyrå som selv har stått bak det kreative arbeidet, og har fått hjelp fra det ungarske selskapet Kaprinsky for produksjon.

I 2021 har Adlibris lagt ned et omfattende merkevarearbeid, som nå tas ut i en ny nordisk kampanje, skriver Adlibris i en pressemelding.

Adlibris bytter samtidig strategi i sitt markedsføringsarbeid.

- Gjennom undersøkelser har Adlibris avdekket kundenes ønsker og behov. Inspirasjon til neste leseopplevelse, smidige leveranser, gode kampanjer og attraktive priser står sentralt. Tidligere har Adlibris hovedsakelig fokusert på taktisk kommunikasjon, men fremover blir det i større grad en kombinasjon av emosjonelle og rasjonelle budskap, basert på det nye merkevarearbeidet, skriver de videre i pressemeldingen.

Sofia Söderqvist, CMO i Adlibris, sier at de kommer til å forteller at det er undersøkelsene som er nøkkelen til deres nye strategi.

- Det siste året har vi fokusert mer på kundenes perspektiv. Hvordan ønsker de å konsumere bøker, hva er deres prioriteringer og hvordan ser kundereisen egentlig ut? Vi har gjennomført flere undersøkelser, og innsiktene vi har fått vil danne grunnlaget for vår markedsføring og kommunikasjon fremover, sier Söderqvist.

- Vi er veldig stolte av den nye kampanjen. Kundene våre vil få se mye mer av det nye Adlibris fremover, fortsetter Söderqvist.

Kampanjen kommer til å bli benyttet på de aller fleste tradisjonelle kommunikasjonsflater fremover. Blant annet TV, sosiale medier og aviser.