Samarbeidet mellom Storebrand og Per Høj begynte tidligere i sommer. Markedsdirektør i Storebrand, Camilla Haveland, forteller at byrået imponerte på flere områder.

- Etter en inspirerende pitch-prosess, med god støtte av Elect, hadde vi samtaler med flere sterke byråer før valget falt på Per Høj. De imponerte oss både med deres kreative filosofi og innsiktsdrevne metodikk, i tillegg til et solid team med høy kreativ og strategisk kompetanse, sier Haveland.

Avtalen omfatter blant annet stategisk rådgivning, innsiktsarbeid, konseptutvikling og kampanjegjennomføring.

- Vi har allerede funnet en god samarbeidsdynamikk, og syns det er ekstra gøy at vi allerede nå er ute med vårt første felles uttak, sier Haveland.

- Bare å glede seg
Rådgiver i Per Høj Sverre Midttun gleder seg over å samarbeide med det han kaller et av ikonene i norsk finansbransje.

- Når det er de som virkelig går foran innen både bærekraft og kreativ kommunikasjon er det bare å glede seg til flere spennende, interessante og helt sikkert krevende oppgaver, sier Midttun.

Storebrand ble tidligere i år kåret til verdens nest mest bærekraftige finansselskap i kåringen Global 100 fra Corporate Knights. Og det er et fortsatt fokus på bærekraft som blir Per Højs første oppdrag i samarbeidet med finansselskapet.

- Håper folk trekker på smilebåndet
Kampanjen som nå skal rulle og gå skal rette fokuset på de ikke-synlige, men bærekraftige valgene man kan ta i hverdagen. Eksempelvis gjennom å investere i et bærekraftig fond.

Kampanjen består av filmer som presenterer en imaginær «totebag» - handlenett på norsk - man får som bevis når man investerer i bærekraftige fond hos Storebrand, og en landingsside der man kan bestille fond og totebag.

- Vi håper folk trekker på smilebåndet når de ser denne filmen, som har mål om å pirke borti folks forfengelighet og ønske om å vise frem sine gode valg. Så håper vi selvsagt også at de blir motiverte for å spare i våre bærekraftige fond, sier Charlotte Hillestad, leder for merkevare og kundeopplevelse i Storebrand. 

Mads Rønold, Øyvind Waage, Sverre Midttun, Patrik Bergfjord, Gro Larsson, Vilde Løvaas, Eiliv Gunleiksrud og Ellinor Larson fra er teamet fra Per Høj. Tangrystan har produsert filmene med Sondre Røe på regi og Erik Holm og Beate Tangre som produsenter. Charlotte Hillestad og merkevareansvarlig Linn Johnsson har hatt ansvaret hos Storebrand.

Se reklamefilmen her: