Sparebank 1 avsluttet tidligere i sommer et ti år langt samarbeid med Kitchen, og nå er det nye reklamebyrået Morgenstern klar med sin første film for bankalliansen. I den nye kampanjen handler det om hvordan mobilbanken til Sparebank 1 er lagt opp for å løse nordmenns hverdagslige økonomiske oppgaver og utfordringer. 

- Det handler i bunn og grunn om å gjøre folks hverdag enklere. Da føltes det naturlig å ta utgangspunkt i alle hverdagsproblemene der ute, sier Ester Hjellum og Jørgen Bøhle Bakke, som har vært det kreative teamet fra Morgenstern bak kampanjen.

Da det nye samarbeidet ble kommunisert kunne Sparebank 1 fortelle at hver femte bedrift og hver femte nordmann var kunde av banken.

- Men vi har rikelig med plass til flere. Det skal Morgenstern hjelpe oss med, gjennom å plante oss enda tydeligere i bevisstheten til folk flest,  leder for salg og relasjon Sondre Strøm Nordnes i SpareBank 1.

Les også: Morgenstern henter Sparebank 1 fra Kitchen: - Gjør litt lite ut av seg

Klaus Nystad, kreativ leder i SpareBank 1, forteller at mobilbanken skal bidra til å forenkle folks hverdagsøkonomi.

- Da Morgenstern presenterte retningen «Hverdagen er komplisert nok som den er» følte vi at det var et overordnet spor som mange kan kjenne seg igjen i, samtidig som det gir rom for å snakke konkret om både små og store produkter og tjenester, sier han.

Kampanjen, som er produsert av Willy Nikkers med Thorstein Bjørklund på regi, er utviklet for TV, web-TV og sosiale medier.

De involverte fra Morgenstern er nevnte Hjellum og Bakke, som er henholdsvis art director og tekstforfatter, samt prosjektleder Ulla Hennum Birkrem og rådgiver Eirik Mikalsen. Fra Sparebank 1 har Monica Jacobsen vært involvert som prosjektleder, i tillegg til kreativ leder Nystad.

Se en av kampanjefilmene her: