VG skriver at mange tusen velgere tirsdag mottok en tekstmelding fra Miljøpartiet De Grønne (MDG). Tekstmeldingene skal være et ledd i en kampanje for å nå ut til unge og førstegangsvelgere.

Partisekretær Torkil Vederhus i MDG sier til VG at de har fått tilbakemeldinger fra noen som føler at det er en ulempe å motta en SMS av denne typen, og at dette er forståelig. 

- Vi sendte derfor ut SMS-ene på dagtid på en hverdag for at det skal være minst mulig forstyrrende. SMS-en er heller ikke et angrep på andre partier, men har som hovedbudskap å minne dem om å ta del i demokratiet i Norge, som vi mener er positivt, sier Vederhus. 

I følge avisa har flere tatt kontakt med dem for høre om disse SMS-ene er lovlige. Til det svarer Vederhus at de har vært i kontakt med Datatilsynet.

- Politisk budskap er ikke underlagt markedsføringsloven på lik linje med reklame. Det ble konkludert at det hverken var mot markedsføringsloven eller GDPR å gjennomføre denne kampanjen, sier han. 

I følge Nettavisen har det haglet med negative kommentarer i sosiale medier etter at partiet sendte ut SMSene. 

Til Nettavisen sier Vederhus at MDG har brukt rundt 800.000 kroner på kampanjen.

- Jeg kan skjønne at noen synes det er forstyrrende, men det er viktig å minne folk om at det er valg snart. Vi ønsker å nå ut til unge velgere som er usikre, fordi vi vet det er lavere deltakelse blant de unge. Det er vår bestemte vurdering at fordelene veier opp for ulempene ved å sende SMS-en, sier Vederhus blant annet til avisa.