Etter åpningen av dart- og utestedet i Torggata i 2018 har det norske franchise-konseptet Oche kastet seg ut i verden. Frem til nå har de lansert i Brisbane, Amsterdam og Göteborg og nå står flere nye markeder og land for tur. I løpet av de neste årene er planen å flerdoble veksttakten, og vokse over hele verden.

- Med norske gründere og eiere planlegger vi å åpne seks til ti nye Oche-barer de neste 12 månedene, forteller markedsdirektør i Oche, Lars Ruud, til Kampanje.

Bak konseptet står flere kjente bransjenavn. Foruten Ruud selv, som kom til Oche etter nesten 15 år på markedssiden i Bertel O. Steen, finner en også Geir Oterhals som blanet annet er kjent for å drive fotballfestene på Kontraskjæret. Han er styreleder i Oche. 

Til å hjelpe seg med lanseringene i utlandet har Oche nå også valgt seg et nytt reklamebyrå, og det er Pol og Try Motion. 

- Da trenger vi en solid partner. Det er liten tvil om at kreatører i Norge holder høyt internasjonalt nivå. I dette nybrottsarbeidet er det ekstra gøy å introdusere merkevaren og konseptet internasjonalt i tett samarbeid med de flinke kreatørene i Pol, fortsetter Ruud.

Selv om Oche er et dart- og utelivskonseptet beskriver Ruud oppstarten som et IT-selskap som utvikler og selger underholdningsteknologi og utelivskonsepter gjennom det de kaller «gastro gaming», en sosial spillopplevelse med et egenutviklet, interaktivt dart-spill, sammen med mat og drikke fra noen av verdens beste kokker og bartendere.

Norsk i Miami:

Etter åpningen av det populære dart- og utestedet i Torggata i 2018, er Oche lansert i Brisbane, Amsterdam, Göteborg, og nå kommer Oche også til Miami Beach. Reklamebyrået Pol står bak blant annet disse utendørsplakatene.

Mentalt i Miami
Pol har stått bak en rekke lanseringsidéer, konsept, visuell utforming av lanseringskampanjen, samt en rekke animasjonsfilmer. Filmene er produsert av Try Motion.

- Vi har jobbet med mange typer kunder og oppdrag opp igjennom, men dette er første gang vi er med på å lansere et norsk dart- og utestedkonsept i Miami, sier Robert Radoli, kreatør i Pol.

Arbeidet er også i gang med lanseringer i andre byer rundt om i verden. Konseptet skal nå lanseres på Miami Beach.

- Oche står for å ha det gøy og moro med folk du liker, og sånn har prosessen også vært. Flere kreative team har jobbet på dette, og vært mentalt sammen i Miami, så får vi heller ta turen over fysisk når forholdene tillater det, legger han til.

Teamet fra Pol består av rådgiver Marius Eriksen, art directors Thorbjørn Ruud, Mads Bergstrøm og Erlend Løfald, tekstforfattere Robert Radoli, Marius Hanstad og Sindre Johnstad, praksisteamet David Leite og Sondre Gogstad, prosjektleder Vibeke Wiedswang, og designer Andreas Rustad.

Fra Try Motion har vi 3D artistene Frode Ekeberg og Eirik Huse, motion designer Kim Holm, lyddesigner Kim M. Jensen og produsent Marianne Strandly.