Kristian Lyse, som går inn i en stilling som strategisk rådgiver, har 20 års erfaring med merkevarebygging. Lyse har jobbet ti år på kundesiden i Orkla, Arcus og Tine, og har de siste ti årene har jobbet i blant annet SMFB, Try og Nord DDB, der han også var byråleder en periode. 

Han hentes i dag fra stillingen kundedirektør i Anorak.

- Jeg tror veldig på Grids tilnærming for å skape merkevarer som lykkes. Grundig arbeid med innsikt og strategi gjør det enklere å skape tydelige merkekonsepter som kan tas ut på tvers av design, reklame og brukeropplevelser, sier Lyse i en melding. 

Les også: Kristian Lyse slutter som Nord DDB-sjef

Thomas Grotle, leder av Grids rådgiverteam, sier at de har gått grunding til verks for å finne riktig person til stillingen som strategisk rådgiver. 

- Kristian har en sjelden kombinasjon av god merkevareforståelse og kreativ teft. Han har bred erfaring både med reklame og design, og vil arbeide med kunder innen begge disse leveranseområdene. Vi er også glade for at Kristian har arbeidet mye med FMCG brands, som Grid har mange av på kundelisten, sier Grotle.

Adam Billyeald, som går inn i stillingen som AD, har lang fartstid blant annet fra McCann. Billyyeald var også sentral i etableringen av magasinet D2, Dagens Næringslivs helgemagasin.

Han forlater nå stillingen som kreativ leder i det Schibsted eide-byrået Manus.

- Å utvikle merkevarer som er godt rustet for å møte fremtidens kommunikasjonsutfordringer krever et tettere samspill på tvers av alle visuelle fagdisipliner. Som Art Director og visuell kommunikatør har jeg lenge vært en fakkelbærer for å styrke dette samspillet. Grid er et byrå som har lang erfaring med flerfaglige team, og jeg gleder meg til å løse merkevareutfordringer på tvers av de tradisjonelle leveranseområdene, sier Billyeald.

I følge byråleder Henning Gustavsen blir ikke dette byråets siste rekruttering fra reklame- eller mediebransjen. 

- Vi kommer til å fortsette å rekruttere annerledes enn de tradisjonelle designbyråene. Vi er ikke så opptatt av merkelapper, men om vi i sum besitter den kritiske kompetansen som skal til for å hjelpe kundene våre i å lykkes, avslutter han.