Navn: Robert Radoli

Alder: 43 år

Stilling: Kreatør/tekstforfatter i Pol

- Hvor går årets ferie?

- Årets ferieuker brukes på Sørlandet og til oppussing hjemme i Oslo. Veldig fint begge deler, men veldig ulikt stressnivå.

- Gratulerer med bronse i Cannes Lions. Pol var det eneste reklamebyrået som kunne smykke seg med pris etter årets festival (de andre norske prisene gikk til Sollin Sæle i #beholdoslo). Hva skal til for at den norske bransjen markerer seg enda sterkere i konkurransen?

- Jo, takk! Og gratulerer til Sæle & Co. Nei, det blir litt breialt av meg å fortelle hva bransjen skal gjøre, men både vi i Pol og andre har sikkert godt av å utfordre oss selv og kundene våre oftere og mer kompromissløst.

- Tenk deg at du arrangerte en utflukt i sommer og inviterer tre gjester. Hvem tar du med og hva spiser du?

- Får satse på en utflukt med gode røverhistorier med Richard Pryor og Andy Kaufman, og så kan Anthony Bourdain bli med og diske opp et måltid.

- Hvilke bøker eller tv-serier har du spart til sommeren for å pløye deg gjennom?

- Lager meg alltid en lang liste over bøker jeg skal lese i ferien, men ender alltid opp med å lese bare en eller to av dem. Til nå i sommer har jeg lest «Ekko» av Lena Lindgren så da er jeg omtrent på par. Og så er ferie tid for å lese ekstra mange papiraviser, eller aviser som moren min kaller det.

- Hva var det første du gjorde da landet begynte å åpne opp igjen?

- Booket bord på de restaurantene jeg har savnet mest.

- Hvilken norsk toppleder imponerer deg mest det siste året?

- Burde vel nevne en av de som har losa oss gjennom pandemien, men etter filmfestivalen i Cannes i helgen må jeg trekke frem Joachim Trier som regissør er en slags kunstnerisk toppleder for Gullpalme-nominerte «Verdens verste menneske». Han er åpenbart flink til å gjøre de rundt seg gode og gjør alltid en god figur når han prater om film.

- Hvis du skulle valgt studieretning i dag, hvilken skole eller hvilket studium ville du begynt på?

- En eller annen kreativ-, problemløserutdanning kombinert med koding. Eller rett slett bare det jeg valgte for 20 år siden: Tekstforfatter.

- Trenger vi en ny lov som setter en grense på hvor mye Amedia, Schibsted og Polaris Media kan eie av aviser i Norge?

- Klart det kan være en fare for mediemangfoldet når så få eier en så stor del av avisfloraen. Har ikke følelsen at det sitter en norsk Rupert Murdoch i toppen av noen av de selskapene, men det er greit at noen holder dem litt i øra.

- Bør det eller bør det ikke være forbudt for norske kjendiser å stille opp i reklamefilmer for utenlandske spillselskaper eller må regjeringen roe seg litt i kampen mot spillselskapene?

- Det er jo et poeng å ikke fylle opp reklameblokka med innkastere til noe som er problematisk for mange, så får de som har peiling på det finne ut om en lovregulering er det beste virkemiddelet. Hvis det er en lov som skal til for å stoppe John Carew fra å dele ut lykkeboxere så er det kanskje ikke så dumt?

- Prisen på TV-sport skyter i været og TV 2s nye Premier League-priser nærmer seg 1000 kroner i måneden. Hopper du av eller blir du fortsatt betalende abonnent?

- De nærmer seg en smertegrense og man ønsker jo å være en prinsippfast «nok-er-nok»-fyr, men akkurat når det kommer til Premier League har de meg rundt lillefingeren. Jeg må ha «cracken» min. Når alt kommer til alt er det lettere for meg å rettferdiggjøre å bruke tusen kroner i måneden på TV-fotball enn å ikke gjøre det. Jeg får heller se flere kamper så blir prisen per kamp lavere.

- Speedo - yay or nay?

- Nay-nay for egen del, yay for de som klarer å eie det.