Reklamebyrået SMFB melder om et driftsresultat på 2,1 millioner kroner i 2020. Det utgjør en nedgang på 83 prosent fra 2019, eller 10,1 millioner kroner.

- 2020 var et krevende år for oss. Som de fleste andre opplevde vi en naturlig reduksjon i aktiviteter hos en rekke av våre kunder på grunn av korona. Samtidig rammet også Gresvig-konkursen oss hardt, sier byråleder Kristian Schøning-Kristiansen i en pressemelding.

Omsetningen ble på 120,4 millioner kroner (- 14 prosent) og byråinntekten 73,3 millioner kroner (- 19 prosent).

Det var i februar i fjor at det ble kjent at Gresvig-konsernet, som var blant SMFBs største kunder, var slått konkurs. Konsernet, som drev G-sport og Intersport, var blant SMFBs største kunder. Nå drives Intersport videre med nye eiere, og da de lanserte sin vårkampanje var det reklamebyrået Berre som stod bak.

SMFB har på sin side tatt grep for å styrke sitt designtilbud, og gjennomførte i fjor høst en fusjon med designbyrået Frank. I den forbindelse kom også Frank-eier Gudleiv Bjørklund inn på eiersiden i SMFB, som helt siden starten har vært drevet av partnere, selv om byrået i en periode hadde svenske Forsman & Bodenfors som eksterne eiere. 

Les mer: SMFB kjøper reklame- og designbyrået Frank - får ny investor på eiersiden

Schøning-Kristiansen forteller at fusjonen med Frank har vært svært vellykket og bidratt til å styrke satsningen på design ytterligere. 

- Head of design, Fredrik Melby, har bygget opp en fantastisk design-avdeling i SMFB de siste årene. Med ankomsten av flere flinke folk fra Frank har dette bidratt til å styrke tilbudet på design ytterligere. Sammen med en sterk kreativ avdeling har vi utvidet et tverrfaglig kreativt miljø som virkelig leverer helhetlige og flate-uavhengige løsninger, forteller Schøning-Kristiansen.

Samtidig har flere tidligere partnere forlatt SMFB, inkludert profilerte folk som Alexander GjersøeHans Magne Ekre og André Koot.

Invex Group, som er heleid av Gudleiv Bjørklund, er nå største eier i SMFB Holding.

Les mer: Stjerneteam forlater SMFB etter 15 år

SMFB 2020 2019 Endring i prosent
Omsetning 120,4 140 - 14
Byråinntekt 73,3 90 - 19
Driftsresultat 2,1 12,2 - 83

Tall i millioner kroner.