Denne uken kom nyheten om at Visa introduserer et modernisert utseende av sin kjente varemerke. Selskapet skrivet at målet deres er å gi alle tilgang til å delta i den globale økonomien, som skal utrykkes gjennom en modernisert, dynamisk visuell merkevareidentitet.

Det første glimtet av den merkevareidentiteten kommer i kampanjen Meet Visa, som har premiere i forbindelse med sommer-OL i Tokyo, hvor Visa er sponsor. I løpet av 2021 vil Visas nye merkevareidentitet bli synlig i over 200 land og territorier der Visa er representert.

Her kan du reklamefilmen til Meet Visa:

Lanseringen av deres nye kampanje står i stor kontrast til den Japanske bilprodusenten Toyota som sa nei til TV-reklame under OL i Tokyo. Toyota er en av hovedsponsorene til OL sammen med Visa.

Merkevaren Visa er kjent for de fleste, og med over try milliarder Visa-kort som kan brukes på over 70 millioner brukersteder i over 200 land, kan vi trygt si at de har blitt en stor etablert merkevare. Executive Vice President and Global Chief Marketing Officer, i Visa, Lynne Biggar, trekker frem at Visa er mer enn bare en betalingsmetode.   

- Forbrukere og bedrifter stoler på kraften i de fire bokstavene i det de åpner lommeboken, betaler en leverandør, går inn i en butikk, eller sjekker ut online. Det de ikke ser er et dynamisk nettverk av mennesker, partnerskap og produkter, sier Biggar.

Kampanjen Meet Visa skal sette søkelys på økonomisk inkludering og den nye identiteten som man får et glimt av i reklamefilmen er skapt i partnerskap med det ledende designfirmaet Mucho. Kampanjen er utviklet av det prisbelønte byrået Wieden+Kennedy.