Lørdag kveld, i pausen mellom Belgia og Russland, fikk TV 2-seerne servert en fem og et halvt minutt lang reklamefilm. Coop brukte nemlig hele reklamefilmen til å grille en entrecôte, sekund for sekund.

Les mer: Coop satte fyr på sosiale medier i EM-pausen: - Absurd og tilfredsstillende

Det er reklamebyrået We Are Live som står bak reklamefilmen som Kampanje nå har hentet seertall på.

Grillreklamen hadde et snitt på 319.000 seere og en dekning på 402.000 seere.

Det er enda bedre enn kampen reklamen avbrøt, Belgia - Russland. TV 2s første EM-kamp hadde nemlig 275.000 seere i snitt.

- Da tenker jeg at vi nærmer oss sluttspillet i grillmesterskapet, sier markedssjef Per-Olav Andersen i Coop til Kampanje.

Coop-markedssjefen mener filmen skiller seg ut fra andre grillfilmer.

- Denne her tar det helt ned, og du blir kanskje litt nysgjerrig også. Det er fokus på måten man tilbereder på, og det er det som er ideen bak «Grill Perfekt»-serien. Jeg synes det er mange grillfilmer som har 40 ting på grillen, og det ser nesten litt sløsete ut. Dette er mer nedpå, og kanskje noe folk kjenner seg igjen i, sier Andersen.

Overrasket over at seerne ble værende
Da reklamefilmen begynte å gå på TV 2, lørdag kveld klokken 21:51, hadde den 319.000 seere. Nærmere fem minutter senere hadde den 316.000. Det var altså «ingen» TV-seere som falt av.

- Er du overrasket over at seerne ble værende?

- Ja, kanskje litt, sier Andersen og ler.

- Nå har jeg også fått en rapport fra sosiale medier. Vi har vært på digitalt en liten stund, og det er utrolig mange visninger, og høy reach på kampanjen, så det er tydelig at dette fenger, fortsetter han.

Til sammenligning mistet «Senkveld» 100.000 seere da Orkla satte på «Norges kjedeligste reklamefilm» for Totenflak i 2016. Da sendte de en seks minutter lang reklamefilm som viste hvordan et potetgullflak gikk fra rå potetskive til ferdig produkt.

Mange har tatt til sosiale medier for å påpeke likhetene mellom reklamefilmene. Både positive og mindre positive meldinger ble delt.

- En forbedret utgave av Totenflak-reklamen for noen år siden, er det en som skriver.

- Totenflak-parodi, er det en annen som skriver.

Forskjellige grunnidéer
Selv om reklamene har likhetstrekk så forteller byråleder Herman Mueller Stormyr i We Are Live at grunnidéen bak reklamen ikke er inspirert av Totenflak, men av Coops egen grillserie «Grill perfekt».

- Ideen til denne kampanjen er å vise hvordan man griller perfekt, fortalt gjennom grilling i realtid, uavhengig av kanaler. Når dette ble vist på TV, er det helt naturlig at folk synes de ligner, og det er også helt greit. Vi synes det bare er fint at den blir omtalt så mye, sier Stormyr til Kampanje.

Han forteller samtidig at reklamen ikke kommer til å bli kjørt på TV igjen – i verken lengre eller kortere versjon. I hvert fall ikke med det første.

- Den ene TV-plasseringen er ikke kjernen av denne kampanjen. Kampanjen ble lansert i mai og digitalt har vi nesten ti filmer, en av de viser vi vi blant annet hvordan man helgriller en kylling på 36 minutter. Det kommer også en del andre spreke uttak i løpet av sommeren, sier Stormyr.

Avviser inspirasjon
Markedssjef i Coop Norge, Per Olav Andersen, stiller seg bak uttalelsene til Stormyr om at assosiasjonene er naturlige, men at grunnidéen er annerledes.

- Dette er en kampanje som allerede har gått i sosiale medier i flere uker med akkurat samme reklamefilm, sier Andersen.

Kampanje har vært i kontakt med både Orkla og og reklamebyrået Per Høj, som sto bak Totenflak-reklamen i 2016. Per Høj uttaler seg ikke om saken, mens Orkla forteller at de har sett reklamen og ikke har noen utfordringer med den.

We Are Live har for øvrig tatt over som reklamebyrå for Totenflak.

Her kan du se seertallene for Coops 5,5 minutter lange reklamefilm lørdag kveld:

Tidspunkt Seere
21:51 319.000
21:52 302.000
21:53 316.000
21:54 310.00
21:55 316.000