Mandag formiddag har Cannes Lions-festivalen sluppet shortlistene i en rekke nye kategorier, og det betyr nye vinnersjanser for norske reklamebyråer og annonsører.

Shortlistene er en oversikt over hvilke av de mange tusen innsendte bidragene som er med i diskusjonen om Grand Prix, gull, sølv og bronse.

Try og Røde Kors sikrer seg totalt fire nye shortlistplasseringer for arbeidet «422 livsviktige Facebook-filmer» i kategoriene Direct Lions og Creative Data.

Denne jobben fikk også to shortlist-plasseringer i Health and Wellness og Media, som ble kjent i helgen. Om den vinner der blir klart i dag, mens de andre kategoriene avgjøres tirsdag.

Try har laget én film for hver kommune for Røde Kors, basert på den gjennomsnittlige ventetiden på ambulanse i kommunene. Hovedfilmen er på 14 minutter, som er snittet på landsbasis.

Try Opt har stått for filmproduksjon, med regissør Andreas Lisberg, og de 422 filmene ble målrettet mot hver sin kommune med et allokert budsjett basert på blant annet innbyggertall.

Try har også sikret seg to shortlist-plasseringer for #huninvesterer-kampanjen for DNB i PR-kategorien.

I tillegg har Nord DDB og McDonald's én shortlistplassering i Direct for «Stjel våre ansatte», mens Pol henter én shortlistplassering i samme kategori for deres svar på General Motors’ Will Ferrell-kampanje, «Don’t Hate, Imitate», som de har laget for Audi.

Senere i dag blir det kjent om det vanker priser på shortlistene som ble sluppet i helgen.

Les mer om dem her: Try og #beholdoslo med årets første vinnersjanser i Cannes

Se casefilmen for Røde Kors her: