Navn: Sollin Rebecha Sæle

Alder: 25

Stilling: Art Director i Anorak

- Hvor går årets ferie? 

- Jeg brukte alle pengene mine på å sende inn Grünerløkka-stuntet til Cannes, så det blir nok til Sofienbergparken.

- Kun dere og Pol har fått priser av de norske byråene som har vært med i Cannes Lions, og det med kampanjer som har blitt til «over natta» eller nesten uten budsjett. Hva sier det om den norske reklamebransjen? 

- Det ble jo levert mye bra med stort budsjett som ble til på mer enn en natt også, så det er nok litt uflaks. Men samtidig er det ikke til å stikke under en Ikea-stol at for eksempel svenskene gjør det bedre enn oss jevnt over (også når man trekker fra befolkningstall, dessverre). Jeg tror ikke på at vi ble født mindre kreative enn svenskene, men jeg tror kanskje vi er litt mindre glade i å tørre å prøve helt nye ting.

- Forhåpentligvis er vi alle så lei av trygg og kjedelig pandemireklame nå at vi velger å gå for alt som er gøy, rart eller helt nytt etter sommeren.

- Tenk deg at du arrangerte en utflukt i sommer og inviterer tre gjester. Hvem tar du med og hva spiser du? 

- Favoritt-TikTokeren min @kevinjamesthornton, Rory Sutherland og journalisten Michael Barbaro fra The Daily. Det tror jeg hadde blitt en morsom mix. Vi kjøper takeaway fra The Vandelay og spiser den på et svaberg ved Ingierstrand.

- Hvilke bøker eller TV-serier har du spart til sommeren for å pløye deg gjennom? 

- Jeg har endelig klart å få tak i Book of Gossage, men den er tykkere enn en bibel så den alene holder nok ut august. Ellers tror jeg at jeg holder meg til reklamearkivet til Cannes så vi kan gjøre det litt bedre der i 2022.

- Hvordan vil det bli i Norge med Trygve Slagsvold Vedum som statsminister? 

- Det vet jeg ikke. Men jeg kommer til å savne ErnaCam.

- Hva var det første du gjorde da landet begynte å åpne opp igjen? 

- Jeg skulle ønske jeg hadde et kult svar her, men det står i kalenderen min at jeg bare var på café veldig lenge. 

- Hvilken norsk toppleder har imponert deg mest det siste året? 

- Å være toppleder er jo imponerende i seg selv (og det er sikkert mange andre som svarer utfyllende på dette) så jeg går for å trekke frem de i helt motsatt ende av skalaen: De norske reklamestudentene har prestert bedre internasjonalt i år enn på minst 10 år! Det er et helt vilt nivå der nå. Jeg anbefaler å sjekke dem ut. 

- Trenger vi en ny lov som setter en grense på hvor mye Amedia, Schibsted og Polaris Media kan eie av aviser i Norge?

- Forhåpentligvis oppfører de seg så vi slipper det, men det høres lurt ut med tanke på fremtiden.

- Prisen på TV-sport skyter i være og TV2s nye Premier League-priser nærmer seg 1000 kroner i måneden. Hopper du av eller blir du fortsatt betalende abonnent? 

- Jeg ga opp all fotball veldig tidlig i livet etter Lyn ble dårlig. Nå holder jeg meg til Adobe-pakken. Håper det kommer noen nye bra updates der i sommer og at prisen fortatt er inkludert i Anorak neste år.

- Speedo - yay or nay? 

- Yay! Speedo er gøy. La oss gå inn i denne sommeren med mer av det gøye og mindre av det kjedelige.