Reklametrioen Ole Idar Bråthen, Christer Magnussen og Aleksander K. Erichsen starter nå opp At Hand, et nettverk for frilansere.

- Vi er plug ‘n’ play. Vi tar imot oppdrag, enten fra bedrifter eller byråer, og løser problemer med en base av kvalitetssikrede frilansere. La oss si at en bedrift trenger en kampanje på sosiale medier og bare det, da er vi der og løser det like fleksibelt som en frilanser, med muligheten til å skalere opp ressursbruken helt ut ifra kundens behov, sier Christer Magnussen.

Magnussen er en erfaren kreatør med bakgrunn fra reklame-, TV- og PR-bransjen. Hans byråerfaring stammer fra Trigger, Naug & Venner, The Oslo Company og Heisholt, og har jobbet med kunder som DNB, NRK og Tine.

- Etter sist å ha jobbet i Naug & Venner, ble jeg med på oppstartseventyret til Aleksander. Luksusen av å kunne jobbe med de kundene, byråene og utfordringene jeg ville, kombinert med friheten og tiden til å jobbe med egne «passion projects» var for dumt å si nei til, sier Magnussen.

- Et fellesskap med kreatører
Tekstforfatter Ole Idar Bråthen har jobbet selvstendig og som gründer siden gikk han gikk ut av Westerdals i 2011.

- Ideelt sett blir vi et fellesskap med kreatører som i det ene øyeblikket kan samarbeide om å fungere som et byrå, mens i det andre øyeblikket kan vi utvikle alt fra bisarre kunstprosjekter til cutting edge businesskonsepter – sammen eller alene, sier Bråthen.

At Hand eksisterer foreløpig digitalt.

- Så vil tiden vise om det er behov for fysiske lokaler, eller om det faktisk er et gode for folk å slippe å betale kontorleie, når de kan jobbe hjemmefra, på caféer, hos kunder eller fra utlandet, for den saks skyld, sier han. 

I tillegg til Bråthens gründer-bakgrunn har han jobbet som kreatør, PR-rådgiver, filmprodusent og oversetter. Han har vært tilknyttet startupmiljøet i 657 Oslo siden oppstarten, og har jobbet med kunder som Apple Music, Microsoft og Pinterest.

- Kan styre arbeidshverdagen min mer
Aleksander Erichsen sier de har sett to store trender i de største reklamemarkedene de siste årene.

- Den ene er at stadig flere bedrifter bygger ut In-House-kommunikasjonen sin fremfor å gifte seg med byråer. Den andre er at både annonsører og byråer i større grad benytter seg av frilansere – ikke bare i produksjonsroller som design og programmering, men også til selve idé- og konseptutviklingen, sier han.

Erichsen har tidligere jobbet i både Try og Kitchen, og var sist i Pol. 

- Jeg jobbet sist i Pol, men sluttet for flere år siden for å kunne stå friere til å satse på egne oppstartsprosjekter. Å jobbe frilans gjør at jeg kan styre arbeidshverdagen min mer selv og jobbe på de kundene jeg føler at jeg kan hjelpe på best mulig måte, sier han.