Under gårsdagens utdeling av INMAs «Gulltaggen Award» var No Name og Bureaus byrå-samarbeid noe av det som utmerket seg mest. De to relativt ferske byråene vant gull i kategoriene «Sosiale medier» (reklame og kommunikasjon) og «Beste influencer-marketing» for sin «Headset Challenge» for Hørselhemmedes landsforbund (HLF). 

Dermed danket de ut så å si hele Byrå-Norge, bortsett fra Anorak og Einar Film som ble «Best in Show».

Maja Folgerø, byråleder og rådgiver i Bureau, sier til Kampanje at det var fantastisk gøy å bli anerkjent av bransjekolleger i veldig ulike kategorier. 

- Vi ble oppriktig overrasket over å komme til topps, og tenkte vel mest at vi skulle sende inn for å ha et lodd i hatten. Faktisk er Gulltaggen den eneste konkurransen vi har sendt inn til, så når to lodd ble til to gull, så skal det feires på utdelingen i august, jubler hun.

Folgerø forteller at det var et «klype-seg-i-armen-øyeblikk» å se at de kun hadde Anorak over seg på lista over mestvinnende byråer. 

- Bureau feirer et år på tirsdag, men vi må rett og slett dytte på feiringen. Vi ansetter, har Norges mest spennende oppgaver – helt ubeskjedent – og gjør akkurat det vi drømte om for ett år siden. At vi klarer å utmerke oss kreativt er en fjær i hatten – og på sikt er det slikt som gjør at vi skal tiltrekke oss Norges beste hoder, sier hun. 

- Det lureste vi har gjort
- Hvordan har det vært for dere i Bureau samarbeide med No Name? 

- Da Aram ringte og lurte på om vi ville pitche på HLF, var vi på vei ut døra i Pol og tenkte at det var en gøyal sjanse. Ett år senere, kan vi si at det er det det lureste vi har gjort. Gjennom Headset Challenge innså vi hvor mye lite team kan få til. Det ga oss rett og slett selvtilliten til å starte vårt eget kreative konsulentselskap.

 - Hva har dere lært av hverandre? 

- Vi liker å tro at Aram har fått en innføring i rettskriving fra oss, men det er nok Bureau som har hatt den bratteste læringskurven. Alt vi kan om prosjektledelse, fakturering og budsjettering har vi lært av No Names rause og visjonære dronning, roser Folgerø. 

Les også: No Name og Bureau kapret HLF for andre gang

Flyttet inn på samme kontor
Aram Zarkoob Vaughan, byråleder og rådgiver i No Name, sier til Kampanje at det føles «utrolig godt» at hardt arbeid og god innsikt i kombinasjon med modige kunder kan gi resultater. 

- Ikke bare overfor målgruppen og for vår kunde HLF - men når også fagfolkene i Gulltaggen-juryen legger merke til arbeidet og ønsker å gi oss anerkjennelse for arbeidet - da føles det ekstra godt, sier hun. 

Hun forteller videre at samarbeidet mellom de to byråene startet like etter at Norge stengte ned i fjor, «mens Maja og Snorre fortsatt gikk gravide med Bureau». 

- Da No Name vurderte samarbeidspartner for HLF på det kreative, så var det viktig for oss å hente inn kreatører som også har en strategisk forståelse, og lar seg engasjere av innsikt. Samarbeidet fungerte såpass godt at vi bestemte oss for å dele kontorer og jobbe på flere kunder sammen, forklarer Zarkoob Vaughan. 

Les også: Vaughan starter for seg selv - skal bygge opp nytt byrå med flere artister i stallen

- Bransjen er i endring
- Hva har dere lært av hverandre? 

- Vi har lært at et lite team kan gjøre mer enn det mange tror, og at man i større grad kan følge prosjektets alle faser nærmere, og med mer engasjement! Når tre hoder jobber sammen er vi mer samstemte på hvor vi skal og målet vi skal nå. Så gjorde det heller ikke vondt at vi hadde det veldig gøy underveis. Ikke minst lærte vi mye av vår kunde som vi jobbet tett med, og som ga oss nok frirom til å skape universet til #HeadsetChallenge på gamernes egne premisser.

 Zarkoob Vaughan sier at hun tror bransjen er i endring. 

- Mange unge kreatører slutter og starter egne selskaper. Det er mulig at bransjen kan ha nytte av å tenke nye konstellasjoner og være mer åpne for samarbeid, i stedet for å ha alt i hus, sier hun. 

- Gulltaggen i år viser at det ikke er nødvendigvis bare de store selskapene som kan levere store og gode resultater for sine kunder, men de små kan utgjøre store forskjeller for kundene sine. Vi i No Name er opptatt av samarbeid med ekspert-byråer og andre perspektiver enn våre egne, avslutter hun. 

HLF: - Så imponert over våre samarbeidspartnere
Kampanjen «Headset Challenge», som de to byråene vant to Gulltagger for, hadde som mål å få unge til å dempe lyden og ta pauser fra hodetelefonene under gaming, for å forebygge hørselsskader. 

- Verdens dyktigste gamere, som er norske,  frontet kampanjen, nemlig «Mr Savage», Martin Foss Andersen og «Nyhrox», Emil Bergquist Pedersen. Også Norges fremste kvinnelige gamer, «Emzia», Emilie Helgensen, deltok. De frontet HLFs budskap på plattformene Twitch, Twitter, Instagram og Youtube. De oppfordret unge til å ta en hørselstest i tillegg til å dempe lyden og ta pauser. De spilte også en runde Fornite uten lyd for vise hvor viktig det er å høre. Skuespilleren Aksel Hennie var en av dem som tok utfordringen, sier Anja Hegg, medie og kommunikasjonsansvarlig i HLF. 

Videre forteller hun at kampanjen nådde rekordmange unge spillere hele verden over - 48.000 unge mennesker fra ulike nasjoner gikk inn på HLFs hørselstest for å sjekke hvordan det sto til med hørselen.

- Kampanjen ble laget ved kjøkkenbordet på hjemmekontor i fjor våres da hele Norge var nedstengt. Vi er så imponert over våre samarbeidspartnere No Name og Bureau, som med kunnskap og engasjement utviklet kampanjen - og tiden de la ned for å få den til å fly, sier Anja Hegg, medie og kommunikasjonsansvarlig i HLF.