Morgenstern har gått seirende ut av byråpitsjen til Sparebank 1 og sikrer seg Norges nest største aktør innen bank og finans. Sparebank 1 setter dermed også punktum for en lang relasjon med reklamebyrået Kitchen.

- I oktober i fjor, like før Norge gikk i svart igjen, inviterte Sparebank 1 oss til byråpitsj. Etter å så vidt ha fått møtt dem fysisk, måtte vi Teams'e oss gjennom flere runder før vi endelig kunne signere med det som viser seg å være en utrolig likanes gjeng, sier rådgiver i Morgenstern, Eirik Mikalsen.

- Samtidig synes vi vel at landets nest største bankaktør gjør litt lite ut av seg, så det håper vi å kunne gjøre noe med. Med helt ny merkevareplattform på plass, ligger alt til rette for økt synlighet og tydelighet i markedet. Det blir et løft som de fortjener og som vi gleder oss til å bidra til, sier han.

- Noe uløst
SpareBank 1-alliansen består av 14 banker, som også eier en rekke produktselskaper og merkevarer, som SpareBank 1 Forsikring, OdinForvaltning, Spleis og Fremtind (sammen med DNB). 

- Mange kunder etterspør fantastiske digitale løsninger fra banken sin, men vi ser også et annet bilde som stadig forsterker seg: Mennesker som snakker med mennesker går aldri av moten. Dette skal alltid gjenspeiles hos oss i Sparebank 1, sier leder for salg og relasjon Sondre Strøm Nordnes i SpareBank 1.

- Samtidig ligger det noe uløst i å kommunisere at det faktisk finnes en aktør som evner å kombinere dette med landets beste digitale løsninger. Rundt hver femte bedrift og hver femte nordmann er kunde hos oss i dag, men vi har rikelig med plass til flere. Det skal Morgenstern hjelpe oss med, gjennom å plante oss enda tydeligere i bevisstheten til folk flest.

Les også: Sparebank 1 vil løfte norse bedrifter i ny, storstilt kampanje

- Har vært en veldig fin kunde
Hos Kitchen er de naturlig nok ikke fornøyde med å gi slipp på kunden.

- Sparebank 1 har vært hos oss i ti år. Det har vært en veldig fin kunde med veldig fine folk, og jeg synes vi har skapt veldig fine ting sammen, som har gitt gode resultater. Så er det jo sånn som det er av og til, man har kunder til låns, og det må vi bare aksepterere. Vi håper vi vinner dem tilbake ved en senere anledning, sier byråsjef Haakon Dahl i Kitchen.

Han bekrefter at de var med i konkurransen om å være Sparebank 1s reklamebyrå de neste årene.

- Hva tenker du om kommentaren om at Sparebank 1 har hatt en lav profil i markedet?

- Jeg synes vi har skapt veldig fine ting sammen med de midlene og ressursene Sparebank 1 har. Om de vurderer det som en lav profil, det har jeg ingen kommentar til.

Fremover er det uansett det kreative teamet Ester Hjellum og Jørgen Bøhle Bakke i Morgenstern som skal løfte merkevaren til Sparebank 1.

- I løpet av første månedene har vi blitt kjent med hyggelige og dyktige folk, som har store ambisjoner for markedsføringen sin. Vi har også blitt utrolig imponert over mye av den innsatsen både de lokale bankene, og alliansen, gjør for å bidra og opprettholde aktive lokalsamfunn, og gleder oss til å være med på å fortelle om dette til folket, sier de to.