Saken blir oppdatert.

Audi og reklamebyrået deres Pol kastet seg rundt da General Motors og Will Ferrell rettet skytset mot Norge og det norske elbil-forspranget under årets reklamepause i Super Bowl. De fikk med med seg Kristofer Hivju på sitt svar, som selv er kjent for amerikanske TV-seere gjennom sin rolle i «Game of Thrones». Bak kamera finner vi en annen nordmann med Hollywood-erfaring, nemlig Aksel Hennie.

Tirsdag fikk reklamefilmene bronse i kategorien Direct i Cannes Lions, som er verdens gjeveste reklamekonkurranse.

- Det er veldig gøy, og veldig veldig stas. Det henger ekstremt høyt! Vi fikk nettopp nyheten, så her står jubelen i taket, sier Petter Bryde, daglig leder i Pol til Kampanje.

- Hadde en veldig tydelig deadline
«Visste du at Norge selger langt flere elbiler per innbygger enn USA? Norge!? Vel, det aksepterer jeg ikke», sier en opprørt Will Ferrell i General Motors' reklamefilm, før han setter kurs mot Norge for «å knuse» det norske elbil-forspranget. General Motors har nemlig satt seg et mål om å levere 30 nye elbilmodeller før 2025.

Einar Film & Fortellinger har produsert filmene for Audi som ble spilt inn dagen før de gikk på lufta.

- Ferrells hat mot Norge er tuftet på elbilsalget vårt, og det er naturlig for oss å forsvare Norge og det norske bilmarkedet. Vår egen internasjonale stjerne plassert bak rattet på Norges mest solgte bil, elektriske Audi e-tron, er kanskje det som skal til for å stoppe Ferrells anti-Norge-kampanje, sa Tommy Bækkevold Jensen, markedssjef for Audi Norge, i februar.

Les også: Full norsk reklamekrig før Super Bowl - slik svarer seks annonsører Will Ferrell og General Motors

- Hvordan er det å få en pris for en reklamefilm dere fikk på plass på så kort tid?

- Akkurat det er ganske likt, for det glemmer man litt når man får en pris. Selv ting man har jobbet og slitt for i årevis forsvinner i gleden når man vinner, sier Pette Bryde i Pol.

- Per timer, er det nok den enkleste prisen vi har fått. Ikke minst var det ekstremt hektisk å få dette på lufta for vi måtte rekke Super Bowl, og få det på lufta før det, så vi hadde en veldig tydelig deadline. Det er kjempegøy og gøy for Audi også, som jeg tror aldri før har jobbet så raskt.

Tredje norske bronse
Dette er den tredje bronsen som sendes fra Cannes til Norge så langt i konkurransen, etter at Sollin Sæle og #beholdoslo hentet to av dem mandag.

Les mer: Sollin Sæle og #beholdoslo får to bronseløver i Cannes

Try og Røde Kors hadde også to shortlistplasseringer i Direct for arbeidet «422 livsviktige Facebook-filmer», men hentet ikke pris i denne kategorien. Nord DDB og McDonald's hadde én shortlistplassering i Direct for «Stjel våre ansatte», men nådde heller ikke opp her.

Try hadde også to shortlist-plasseringer for #huninvesterer-kampanjen for DNB i PR-kategorien, men det resulterte ikke i en pris.

Det ble heller ingen nye shortlist-plasseringer på de norske byråene i kategoriene Film Craft, Industry Craft, Digital Craft eller i Entertainment-kategoriene som ble sluppet tirsdag morgen.