Planning har vært en av grunnpilarene i Kitchens filosofi siden start. Nå tar byrået og resten av Publicis satsningen et steg videre, og bygger en helt egen kompetansegruppe for å bli best på innsiktsplanning.

- Å forstå hvordan mennesker tenker, føler, agerer, tar beslutninger eller nekter å ta beslutninger, bestemmer seg og ombestemmer seg igjen, er essensielt for å skape reklame som folk bryr seg om, sier Chief Comms i Publicis og leder av Kitchen, Haakon Dahl.

Derfor har de etablert «Creativity fueled by fact» som ny kreativ filosofi.

- Målet er å skape kreativitet som i større grad hjelper kundene våre å nå gjennom reklamehat og reklame-likegyldighet, og får mennesker til å bry seg. For å lykkes med dette kommer innsiktsplanneren til å jobbe med hele Publicis sitt kreative apparat, fra de tradisjonelle kreatørene og designerne, redaktører, techere, og medie- og PR-rådgivere, understreker Dahl.

Her kommer Kitchen og Publicis’ nyansettelser godt med. De har hentet to erfarne innsiktsplannere i Erika Brenner og Marius Dønnestad.

- Vi er overbeviste om at kreativitet er den sterkeste kraften i forretningslivet, og at relevant innsikt er nøkkelen til sann kreativitet. Kreativitet som springer ut av menneskelig fakta gjør reklame mer relevant, interessant og treffsikker, sier Haakon Dahl.

- Gleder meg til å bidra med litt «rakettdrivstoff»
Erika Brenner kommer fra stillingen som Global Consumer Insights Manager hos Helly Hansen. I tillegg har hun mer enn syv års bakgrunn som innsiktsplanner i Shanghai i Kina, blant annet som Planning Manager i Publicis Lux og Senior Planner TBWA. Hun er halvt brasiliansk og halvt østerrisk, snakker fire språk flytende og har bodd i Norge i snart tre år.

- Gjennom min karriere i mange markeder har jeg vært så heldig å få oppleve hvordan sann innsikt kan ha enorm betydning for kreative løsninger. Kitchen har gang på gang satt standarden med sitt kreative arbeid og bevist hvor viktig innsikt er. Jeg er overbegeistret over å få mulighet til å «joine» teamet og støtter 100 prosent opp under deres nye filosofi, sier Brenner.

Marius Dønnestad er utdannet fra University of Technology i Sydney, og har jobbet fire år som planner i byråer i den Australske byen, blant annet Naked, før han begynte som innsiktsplanner i Ernø. De siste to årene har han vært kommunikasjonsrådgiver i Direktoratet for Økonomistyring.

- Jeg har alltid sett på Kitchen som et av de mest spennende byråene i Norge, og er veldig stolt over å få bli en del av teamet, sier Dønnestad og legger til:

- Jeg er en stor fan av deres filosofi «Creativity fueled by facts» og gleder meg masse til å kunne bidra med litt reakettdrivstoff til deres fantastiske kunder.