- Vi falt pladask for Hyperredinks løsning og ide! Besvarelsen viste god forståelse for kommunikasjonsutfordringen og problematikken, og oppgaven var svært helhetlig og kreativt løst. Vi er allerede i gang med samarbeidet, og gleder oss til fortsettelsen, sier Rannveig Sørskaar, seniorrådgiver i Likestillings- og diskrimineringsombudet (LDO). 

Målet med kampanjen er å motvirke diskriminering av gravide og foreldre som tar ut fødsels- og foreldrepermisjon i arbeidslivet.

– Dessverre skjer slik diskriminering på arbeidsplasser i Norge – offentlige som private, selv om loven er klar, sier Sørskaar.

Kampanjen lanseres i neste uke, samtidlig som LDO slipper en ny rapport om temaet. 

- Kampanjen skal sendes på våre sosiale medier-plattformer, egne nettsider og innenfor budsjettrammen ligger også midler avsatt til distribusjon i eksterne medier, sier Sørskaar. 

Fem byråer kjempet om kontrakt
Videre forteller Sørskaar at det var fem byråer som deltok i anbudskonkurransen, og at de alle leverte «svært gode, gjennomarbeidede og interessante forslag». I tillegg til HyperRedink deltok Avia, Try, Férdi Film og Los & Co. 

- Vi har ikke satt noen sluttdato for kampanjen foreløpig, og elementer fra kampanjen er ment å kunne brukes flere år fremover. Vi hadde en budsjettramme på 750 000 kroner pluss merverdiavgift, sier hun.  

Opp igjennom årene har LDO samarbeid med flere ulike byråer. 

- Vi har nylig samarbeidet med Férdi Film og kommunikasjonsbyrået Los & Co, der vi har utarbeidet tre filmer om rasisme i dagliglivet, som nylig er publisert i sosiale medier. I en kampanje mot seksuell trakassering brukte vi tegner Lone Aadnekvam, i en kampanje mot etnisk diskriminering i arbeidslivet brukte vi tegneren Hanne Berkaak fra ByHands, sier Sørskaar.

Hyperredink: - Spennende utfordring
LDO har også samarbeidet med HyperRedink tidligere. 

- Dette er både en kommunikasjonsfaglig spennende utfordring, og ikke minst en veldig meningsfull oppgave. Så vi er naturligvis kjempeglade for samarbeidet, og stolte av at vi vant, sier strategisk innholdsrådgiver i HyperRedink, Tonje Askim. 

- Vi får virkelig brukt bredden i byrået vårt; fra kreativt konsept og profil til innhold, design, animasjon og distribusjon. Det er slik vi aller helst liker å jobbe, fra hode til hale om du vil, så dette er en perfekt match i våre øyne, legger hun til.