Reklamefilmen «You Can't Stop Us» for Nike var en av tre Grand Prix-vinnere da verdens beste reklamefilmer ble kåret i Cannes Lions fredag. Festivalen omtales ofte som et verdensmesterskap i reklame, og filmkategorien er for mange den aller gjeveste. Det er også den kategorien der konkurransen om prisen er hardest med totalt 2726 innsendte bidrag fra hele verden.

Nikes reklamefilm ble lansert i fjor sommer og fikk umiddelbart mye oppmerksomhet, både for hvordan filmen er klippet sammen – med to bilder som nesten sømløst glir over i hverandre – og for budskapet om fellesskap og styrke i mangfold. Filmen inneholder både referanser til covid-19-pandemien og til Black Lives Matter-demonstrasjoner.

Det er det amerikanske reklamebyrået Widen+Kennedy som står bak filmen.

Se filmen her:


Bodyform, som er det britiske navnet på Libresse, ble tildelt Grand Prix for sin film #Wombstories - en blanding av animasjon og ekte mennesker - som tar for seg flere ulike aspekter ved livmoren og mensen som man ofte ikke ser i reklamefilmer for kvinnehelseprodukter, inkludert sex, menssmerter, spontanabort og blod. 

Denne filmen er laget av reklamebyrået AMV BBDO i London.

Se filmen her:


Sist – men ikke minst – hentet også Lacoste en Grand Prix for filmen «Crocodile Inside», som med budsjettet til en gjennomsnittlig norsk katastrofefilm forteller historien om et par som er i ferd med å gå fra hverandre mens verden rundt dem går i grus. BETC i Paris står bak denne filmen.

Se filmen her:


Ingen norske vinnere

Flere norske byråer hadde et håp om vinnersjanser - men av 32 innsendte bidrag var det ingen som nådde opp i konkurransen.

Da Kampanje snakket med administrerende direktør Kjetil Try i reklamebyrået Try tidligere denne uken, ville han ikke gå med på at det er et signal om at den norske reklamebransjen ikke henger med i svingene.

- At Norge ikke er på shortlist i film henger nok litt sammen med at det har blitt produsert langt færre filmer her hjemme de siste årene og at Cannes-juryen har forelsket seg veldig i filmer som på en eller annen måte redder verden. Vi må jo heller ikke glemme at norske reklamebyråer må lage ideer og filmer som fungerer for kundene våre uansett hva Cannes-juryen måtte mene. At Norge plutselig er blitt mindre kreative har jeg liten tro på, sier Try.

Av totalt 158 innsendte bidrag fra Norge til Cannes, har vi fått tolv shortlist-plasseringer og tre bronseløver i retur.

Les mer: Reklame-Norge utelatt fra prestisjepriser i Cannes: - Fryktelig stang ut