Et samlet Kino-Norge slipper nå en kampanje for å få nordmenn tilbake i kinosalen. Det er over ett år siden åtte aktører fra norske film- og kinobransje gikk sammen om en satsing, der Norsk filminstitutt bidro med 3,5 millioner. Etter en idékonkurranse mellom flere kreative byråer ble Anorak tildelt oppdraget.

- Hele gruppa falt umiddelbart for pitchen til Anorak, sier Linn Barholt, Head of Cinema Relations i Capa.

Capa, som selger kinoreklame til 45 kinoer i Norge, står bak den nye kampanjen sammen med Film & Kino, Virke Produsentforeningen, Distributørforeningen, Nordisk Film Distribusjon UIP, Filmweb, Nordisk Film Kino og Norsk filminstitutt.

Her kan du se den ferske kampanjefilmen:


- Flere måtte tørke en tåre
Barholt i Capa forteller at kinobransjen umiddelbart trykket reklamefilmen til sitt bryst.

- Baklengsgrepet er kreativt og vakkert, og toppet med musikk fra Susanne Sundfør formidler filmen akkurat det vi søkte, nemlig det varme, sterke og litt magiske i å gå på kino med noen du er glad i. Bransjen responderte med rungende applaus da filmen ble vist på en konferanse og flere måtte tørke en tåre, sier Barholt.

- Siden oppgaven var å trekke folk tilbake på kino gikk vi for en idé som bokstavelig talt gjør akkurat dét, sier rådgiver i Anorak, Rune Roalsvig.

- Deilig oppgave
Filmen er produsert av Babusjka med Trond Kvig Andreassen som regissør.

- Når man elsker film og kino er det en deilig oppgave å lage noe om og for film. Baklengsgrepet fikk oss til å tenke annerledes om flere ting som til syvende og siste gjorde hvert bilde mer levende, med kamera ført av eminente Johan-Fredrik Bødtker, sier regissøren.

Kampanjestarten var egentlig planlagt i fjor høst, men ble utsatt på grunn av nye nedstengninger, men nå er det omsider klart for igjen å snurre film.

– Selv om livet i denne filmen går baklengs, går faktisk filmen, som gjenåpningen, fremover. Utrolig deilig at filmen nå er ute, sier produsent Håkon Sørensen.

Kreativt team i Anorak var Stein Simonsen, Øistein Markus Holm, Jens Bjørklund og Kasper Amundsen Tuvnes