Lørdag kveld kunne også TV 2 sparke i gang sine EM-sendinger med Belgia-Russland som første kamp ut. Men det var ikke bare fotball som stod på menyen. Midt i sendingen fikk seerne også servert en fem og et halvt minutter lang reklamefilm for Coop som viste grillingen av en entrecôte - sekund for sekund.

Filmen fikk umiddelbar respons i sosiale medier, og de fleste var begeistret.

«Den biffen til Coop må ha kostet et halvt statsbudsjett», «Jeg skulle gjerne vært der når de reklamefolk pitcha den grillreklamen til Coop» og «Coops Grill Perfekt-reklame er den beste jeg har sett på mange år» er bare noen av tilbakemeldingene på Twitter.

«At Coop har kjøpt en hel reklamepause under en kamp i EM der de griller en entrecôte fra rå til ferdig er noe av det mest absurde og mest tilfredsstillende jeg har sett på lenge», skriver en annen.

Avviser at de sprenger budsjettet
- Det er veldig gøy å se at filmen engasjerer. Utgangspunktet for ideen er at vårt grillkonsept «Grill Perfekt» handler om å hjelpe kundene våre med å tilberede maten til perfeksjon, med blant annet veiledning direkte på pakningen, sier Per Olav Andersen, markedssjef i Coop Norge.

Coop har lansert flere filmer i dette konseptet i sosiale medier, der den lengste med helstekt kylling er på hele 36 minutter. Men fotballfansen kan ta det med ro.

- Den skal vi ikke sende som TV-reklame, sier Andersen.

Han erkjenner at ikke alle satte pris på grilling som sakte-TV.

- Alle synes nok ikke det var like spennende å se på grilling i 5,5 minutter, og mente vi måtte ha god råd som kunne sende en så lang reklamefilm. Men faktum er at dette ikke koster mer penger enn andre kampanjer, og den har gitt stort engasjement. Så vil vi selvsagt sende kortere versjoner, sier Andersen. 

Les også: TikTok sponser EM-festen på NRK og TV 2 - men kanalene får ikke én krone

Ville unngå det generiske grill-uttrykket
Det er reklamebyrået We Are Live som står bak.

- Dette er et WAL-konsept med litt utradisjonelle uttak, mer som også kommer. Grunnstrategien her å holde det rent og fokusere på selve kjernen i grillmåltidet, proteinet, men overraske litt med noen mer spenstige uttak gjennom sommeren. Det er vanskelig å stå ut i denne sesongen og vi vil prøve å unngå det generiske uttrykket, uten å distansere oss fra kategorien, da ble det grilling i realtid, sier rådgiver og byråleder Herman Mueller Stormyr.

Teamet i WAL har vært Ola Nielsen og Kristian Haukland med designere Hannah Byström, Kristine Løkken Gulheim og Kaja Isnes. Prosjektleder har vært Helle Jentsch.

Filmene er produsert av Flambert med regissør Henrik Henriksen og produsent Eva Silseth.

Tar i bruk nytt annonseformat
Rådgiver Christoffer Nergård i PHD, som er Coops mediebyrå, kaller stuntet et «et klasseeksempel» på godt samarbeid mellom medie- og reklamebyrå.

- Per nå har vi ikke planlagt flere visninger av filmen på lineær-TV, men denne filmvisningen var en del av en medieplan der andre kreative løsninger har blitt brukt for å vise nettopp det TV-filmen gjorde. Nemlig et kjøttstykke som grilles. Blant øvrige kreative medieplasseringer vil man i sommer kunne bli eksponert for filmene gjennom TV2.no der vi tar i bruk et helt nytt annonseformat som gjør at filmen følger brukeren når man scroller nedover nettavisen, sier han.

I tillegg til den lange reklamefilmen i forbindelse med EM-sendingen, finnes det en egen grillkanal på Altibox der grillentusiaster kan ses på grilling non-stop.

Kampanjen skal også gå utendørs og på print, og også der får man bli med på kjøttstykkets ferd mot å bli perfekt grillet.

Husker du denne? Selv om Coops reklamefilm er lang, tar den ikke rekorden for sakte-TV-reklame på norsk fjernsyn. I 2016 lanserte Orkla «Norges kjedeligste reklamefilm» i reklamepausen på «Senkveld» der man fulgte en rå potetskives forvandling til et sprøtt og gyllent Totenflak i løpet av seks minutter. Resultatet? 100.000 seere falt av i reklamepausen.

Se Coops reklamefilm her:

Slik ser kampanjen ut utendørs: