Netlife og Trigger deler ikke bare utsikt til Youngstorget i Oslo, nå melder de to byråene at de har inngått et samarbeid. I første omgang skal de to byråene samarbeide om konferansen Y 2021. 

- Det er egentlig utrolig at vi ikke har funnet sammen tidligere, men når det omsider skjer er det lett å se hvorfor. Begge miljøene er notorisk opptatt av åpenhet og deling, og med Youngstorget som felles utsiktspunkt var det lett å bli enige om et felles ønske om tettere samarbeid, sier daglig leder i Trigger, Bente Kvam Kristoffersen.

Beth Stensen, daglig leder i Netlife, sier fjorårets digitale Y-konferanse ble svært vellyket.

- Da måtte vi virkelig tenke nytt på hvordan vi kan bruke de digitale mulighetene for å skape skikkelige møteplasser og dialog fremfor enveis foredragsformater. Tilbakemeldingene fra deltakerne var unisont positive, og i år ønsker vi å bli enda bedre, sier Netlife-sjefen.

Les også: Netlife skal lage digitale tjenester for Mattilsynet

- Enda høyere mål
Y-en står for Youngstorget, som Netlife forteller ble brukt som møteplass på 1800-tallet for bøndene og byfolk. Ønsket er å skape en møteplass hvor folk i store, mellomstore og små bedrifter møtes og deler kunnskap forteller Netlife.

- I år kan vi tillate oss å ha enda høyere mål for hva Y 2021 skal være. Vi har troen på at vi kan lage en skikkelig bra hybrid-konferanse der vi kombinerer alle muligheter for digitale opplevelser med faktiske fysiske møteplasser. Det er ihvertfall planen, sier Stensen. 

Y Oslo ble først arrangert i et telt på Youngstorget siste uken i september 2019, men konseptet ble som så mange andre arrangmeneter, heldigitalt i 2020 på grunn av koronapandemien.

- Vi skapte 12 timer direktesendt konferanse, fordelt på to dager. Det var live foredrag fra en politibil, en hytte utenfor Seattle, Helsinki, New York og mange flere steder. 800 deltakere fikk oppleve en digital produksjon som fikk 5,6 av 6 på tilbakemeldingene, og et faglig innhold som skilte seg ut fra andre konferanser og arrangementer, sier Marte Brennbakken, prosjektleder for Y i Netlife.

Les også: Nasjonalmuseet velger Trigger: - En drømmejobb for oss

- Gira på Trigger-samarbeid
Prosjektlederen forteller at målet for 2021 er å lage en større konferanse som også overgår fjoråret.

- Vi er veldig stolte av og gira på å samarbeide med Trigger på årets konferanse. Vi har møtt en kreativ gjeng som skaper løsninger som engasjerer og betyr noe i menneskers liv. Det både passer oss i Netlife godt og utfyller oss på en god måte, sier Brennbakken. 

- Vi tror mange er ganske så sulteforet på og møtes og diskutere fag med likesinnede. Det skal vi sørge for at skjer for full musikk, sier Trigger-sjef Kristoffersen.