Bilabonnement-selskapet Fleks er nå klare med sin aller første kampanje. Fleks er heleied av bilimportøren Bertel O. Steen, med merker som Mercedes-Benz, Kia og Peugeot i garasjen. Høsten 2020 danket Trigger ut 17 andre byråer i kampen om å bli bilselskapets nye reklamebyrå, og nå er deres første Fleks-kampanje klar til å gå på lufta.

Les også: Trigger slo 17 byråer i kampen om Fleks

- Fleks har gått fra å være noe ganske lite til å utfordre den tradisjonelle bilbransjen og folks holdning til eierskap. Den nye profilen skal hinte om noe litt nytt og annerledes, og bidra til å vise hvor lett det er å flekse, sier Lasse Heimberg, markedssjef i Fleks.

Målet med den nye kampanjen skal være å nå dem som vil ha bil i et par måneder, men også de som kan tenke seg et langsiktig og ukomplisert alternativ til tradisjonelle former for bilhold, forteller Fleks.

- Det handler i mindre grad om å vinne kampen om sommerkundene, men om å ta rattet for å vise folk at det finnes bedre måter å ha bil på. Bilabonnement og fleksible løsninger kommer til å parkere eierskap, leie- og leasing over tid, bare vent. Kort sagt er vi er overveldet over responsen fra folk der ute. Vi kan ganske enkelt slå fast at nordmenn vil ha enkel og fleksibel tilgang til egen bil, forteller Heimberg. 

Her kan du se Fleks sin nye reklamefilm:


Trigger står bak

Fleks og Trigger har sammen utviklet en overordnet langsiktig strategi for merkevare og posisjonering.

- For oss triggere er det få ting som er like spennende som å få jobbe tett på en merkevare i vekst, og å få tillit og mandat til å være med på å forme fremtidens Fleks. Vi er ikke i tvil om hvordan vi på kontoret kommer til å ha bil fremover, og vi gleder oss til å få med resten av landet på det samme, sier Trigger-konsulent Vetle Gjevestad Agledahl.

Metric Design har stått for den nye visuelle identiteten. 

- Fleks vil skape en enklere hverdag for brukerne sine. Fundamentet de har skapt har lagt grunnlag for utvikling av alt fra ny logo og fargepalett, til dynamiske, grafiske elementer og lekne illustrasjoner som bringer personlighet til alle kommunikasjonsflater, sier Mimmi Christensen, designer hos Metric Design. 

Kampanjefilmene er produsert av The Film Agency Oslo. Teamet i Trigger består av kundeansvarlig Vetle Gjevestad Agledahl, prosjektleder Marthe Helmers Pedersen, kreativ planner Chris Allan Simonsen, kreatørene Fredrik Juul og Sebastian Rajendram, innholdsrådgiver Charlotte Granbo og PR-rådgiver Gaute Haaversen-Westhassel.