Sangen «I Go Solo» som brukes i den nye reklamefilmen til Solo, er vinnerlåten fra Solo Idol 2020, som gikk parallelt med «Idol» på TV 2. Det var Anne Marte Kuijpers Jørgensen og Marcel Dinadi som gikk av med seieren i konkurransen med sin tolkning av Solo-låta. Sangen ble akkurat produsert i studio og er lagt ut på Spotify. Jørgensen (17) kaller låten en sommerhit, men er nøktern i forventningene til om det blir årets sommerhit. 

- Hvilken forventning har du til låten?

- Det var et gøy prosjekt å være med på, og nå har det blitt en ny versjon av låta. Det blir gøy når det blir reklame på tv og det hadde vært gøy om den blir hørt av mange, sier Jørgensen.

- Blir dette sommerhiten i 2021?

- Jeg vil si at det er en sommerhit, vi får se. Det spørs hva folk liker, men den har potensialet, sier Jørgensen som også har vært med i TV 2s ordinære «Idol»-konkurranse. 

- Før «Solo Idol» var også jeg med på «Idol», det var da jeg fikk vite om «Solo Idol» som var gøy å være med på. Jeg kom videre til bootcamp og fikk gullbillett i «Idol», sier Jørgensen.

Ny merkevaresjef i Solo
Også i år handler Solos nye reklamekonsept om å tørre å skille seg ut, noe de viser gjennom sine reklamefilmer både på sykkel og på stranda. Den nye merkevaresjefen for Solo, Elisabet Sæterdal, forklarer nærmere hva konseptet «Go Solo» går ut på.

- Filmene bygger videre på «Gå Solo»-konseptet og handler om å gå for noe uventet, gå for noe annet, og ikke bry seg om hva som er normen. Solo heier på de som tør å skille seg ut i mengden, sier Sæterdal til Kampanje. 

Sæterdal begynte i stillingen som merkevaresjef i Solo i november i fjor og tok da over stillingen etter Maria Heimisdottir Brennodden som har fått en høyere stilling etter opprykk i Ringnes.

- Ikke bare «påskebrus»
De nye filmene er en oppfølger fra den første «Gå Solo»-filmen som ble sluppet for to år siden i forkant påsken. I år derimot er Solos merkevaresjef i sommermodus.

- Hva er forventningene til reklamefilmen?

- Forventningene er at vi ønsker å få frem at Solo ikke bare er en «påskebrus», men og kan nytes på sommeren. Vi har hatt sterkt kampanjetrykk i påsken, noe vi skal fortsette med, men vi ønsker å ikke bare være påskebrus. 25 prosent av salget av Solo er i påsken, påsken er høytiden for Solo, svarer Sæterdal.

- Hvordan går salgstallene til Solo om dagen?

- Det går veldig bra. Vi hadde en helt fantastisk påske med rekordhøye salgstall, sier Sæterdal.

Du kan se den ene reklamefilmen her.


Fikk kritikk for Solo-konkurranse
Da konkurransen «Solo Idol» gikk på lufta kalte TV 2 det for en redaksjonell konkurranse, noe som ikke gikk upåaktet hen. Mangeårig journalist og redaktør, Gunnar Bodahl-Johansen, faglærer i journalistikk på Norges Kreative Høyskole, mente «det mer enn noe annet fremstod som reklame for Solo.»

- Hvis de kaller dette en redaksjonell konkurranse, så er det etter min oppfatning et klart misbruk av ordet «redaksjonell», sa Bodahl-Johansen.

Om det blir ny runde med «Solo Idol» svarer Sæterdal: 

- Det gjenstår å se om det blir ny runde med «Solo Idol», vi har ingen planer om det igjen. Det ville eventuelt vært aktuelt om TV 2 skal starte opp igjen med «Idol», men så vidt jeg vet har de ingen planer om det nå. 

Les også: Refser TV 2 for Solo-konkurranse midt i Idol-sendingen: - Misbruk av ordet redaksjonell

- Har en fantastisk kul sangstemme
Sæterdal er fornøyd med låtvalget til deres nye reklamefilmer. 

- Anne Marte har en helt fantastisk kul sangstemme som løfter Solo-låten til nye høyder. Hun er bare sytten år og utrolig god til å synge, sier Sæterdal.

Filmene skal bidra med god sommerstemning og vil bli sendt på TV, digitalt og i SoMe gjennom hele sommeren.

Det er et kreativt team i Try som har stått bak Solos reklamefilm bestående av Mathias Sandvik og Hallvard Vaaland. Solo har også vært innvolvert i prosessen rundt reklamefilmen.

Ny merkevaresjef i Solo:

Den nye merkevaresjefen or Solo, Elisabet Sæterdal ønsker at Solo også blir en vanlig leskedrikk folk på sommeren, slik den er i påsken. - Forventingene er at vi ønsker å få frem at Solo ikke bare er en «påskebrus», men og kan nytes på sommeren, sier hun.