HS Media har undertegnet en avtale med United Influencers (UI) hvor de skal administrere annonsestyring på displayannonser, direktesalg og programmatisk for UI – samt for nettstedet til den norske utgaven av Elle.

– Dette er et veldig spennende oppdrag – og vi takker så masse for den tilliten vi har fått fra UI og Elle. Dette er en type avtaler som kommer til å utgjøre en stadig større del av vårt tjenestetilbud i tiden fremover. Det er nåtid – og det er fremtid, sier daglig leder Tor Arne Sandholt i HS Media.

– Vi vet hva HS Media står for – og hva de har levert og leverer. Vi er derfor trygge på at HS Media leverer resultater til oss, sier Jørgen Sørlie, administrerende direktør United Influencers.

Les også: United Influencers taper millioner på Elle

- En effektivisering
United Influencers-sjefen sier til Kampanje at avtalen dreier seg om administrasjonen rundt display-annonsene på deres nettsider.

- Vi er koblet på annonsebørser og det må man optimalisere, passe på priser og formater, og det er en administrasjonsjobb som må gjøres, og man må være litt på, sier Sørlie.

- Kvitter United Influencers seg nå med interne som jobbet med annonsesalg?

- Det er rett og slett at vi hadde et samarbeid med eieren vår i Sverige som gjorde den jobben for oss, også så vi på en effektivisering. Vi så det var litt sårbart med én person som hadde det som hovedgeskjeft, så da så vi vårt snitt til å finne et litt mer profesjonelt miljø som kunne løse det for oss, sier Sørlie.

Les også: Elle-sjef jakter mannlige lesere med Herman Flesvig og nytt magasin

- En helhetlig jobb
HS Media skal både jobbe med forvaltning av det programmatiske reklamesalget via publiseringsverktøyet Google ad Manager, samt ta hånd om direktesalget utenom det programmatiske. Med dette overlates all annonsestyring til HS Media.

- Dette er en helhetlig jobb. Her skal vi holde oversikten over reklameplassene, annonsemateriell og tekniske spesifikasjoner, booking av kampanjer, optimalisering av kampanjer, kontakt med byråer og annonsører, blokkering av uønskede annonser, prising, sluttrapporter og mye mer, sier Sandholt.

- Stadig mer av reklamesalget blir digitalt, og vi er derfor offensive på området. Vi har mye digital kompetanse, og den oppdateres hver dag, legger han til.

Les også: Har funnet fire kjennetegn på ekstraordinære selgere: - Handler om å skape de små seirene

- Fremme i skoene
Sørlie sier de opplever HS Media som langt fremme i utviklingen.

– Dessuten er de «fremme i skoene» når det gjelder salg. Det liker vi.

- Hvor mye av omsetningen til UI regner du med HS Media vil forvalte?

- Dette dreier seg i utgangspunktet om Elle-nettsiden. Det er display-inntekter til Elle, og det er den omsetningen der som de bistår på å håndtere, med administrasjon rundt. Så omsetningen forsvinner ikke til HS Media, det er en tjeneste som vi kjøper av HS Media, sier Sørlie.

HS Media solgte annonser i digitale og tradisjonelle kanaler for nærmere 120 millioner NOK i 2020. Selskapet har 25 ansatte.

Les også: Elle er årets magasin: - Vi er utrolig stolte

Lander ny kunde:

Daglig leder Tor Arne Sandholt i HS Media er fornøyd med å sikre seg United Influencers som ny kunde. – Dette er et veldig spennende oppdrag, og vi takker så masse for den tilliten vi har fått fra UI og Elle, sier han. Foto: StudioF2 /Ingar Næss