Nylig skrev Kampanje om at kreatørteamet Alexander Gjersøe og Hans Magne Ekre slutter i SMFB uten ny jobb å gå til. De eide til sammen 18,6 prosent av selskapet.

Nå melder også André Koot, som har vært i SMFB siden 2004, at hans tid i byrået er over. Han har eid 9,3 prosent av selskapet.

Koot har imidlertid en ny jobb som venter. Han inntar nemlig registolen i produksjonsselskapet Fantefilm.

- Det har vært nærliggende for meg å gå denne veien. Jeg har alltid holdt på med film på en eller annen måte. Det er der jeg brenner inne med flest historier å fortelle og har det beste potensialet for å utvikle meg. Derfor er jeg veldig glad for å få muligheten til å jobbe sammen med så flinke folk i Fantefilm, sier Koot.

- Begynner på et nytt kapittel
SMFB fikk i fjor høst en ny eier i Invex Group som er eid av investoren Gudleiv Bjørklund, og det var i den forbindelse at Koot solgte aksjene sine.

- Ja. Nå begynner byrået på et nytt og spennende kapittel, og da var det en god anledning for meg å begynne på et nytt et for meg selv, sier han.

Han utelukker ikke at han vil jobbe med SMFB som regissør.

- Vi får se, det hadde vært gøy. Jeg vil også være tilgjengelig som frilanskreatør.

SMFB-sjef Kristian Kristiansen takker av Koot på følgende måte:

- Det er leit å gi slipp på gode kollegaer. André Koot har vært en viktig bidragsyter i SMFB og vil bli savnet, selv om vi fortsatt kommer til å nytte oss av André som innleid ressurs her hos oss, sier han.

Danner ny duo
André Koot har allerede en Amandus (Barne-Amanda, red. anm.) fra da han var 13 år stående i hylla og skal nå rendyrke arbeidet med film. I Fantefilm vil han både utgjøre en regiduo sammen med Henrik Sander og gjøre regi på egenhånd.

- Henrik og jeg har lenge hatt et ønske om å jobbe mer sammen. Vi har en kjemi og respekt for hverandre, som gjør at vi spiller hverandre gode. Nå har vi laget et lite kollektiv der vi gjør regi både som duo og hver for oss, og i tillegg andre sideprosjekt, sier Koot.

Henrik Sander og André Koot har kjent hverandre i snart 20 år – helt fra Koot kom fra studier på Lillehammer til art director-linjen på Westerdals, der Sander veiledet kreatørtalentene.

- Både blant oss eksterne veiledere og på skolen for øvrig utmerket André seg som drivende dyktig og kunnskapsrik. Det var også derfor han ble hentet til det som da het Shnel & Melnychuck, for å hjelpe oss fem gründerne med å bygge opp byrået. 17 år etter har han mer enn overbevist at han var riktig mann å satse på, og jeg er derfor veldig glad for å få jobbe sammen med ham på nytt, sier Sander.

Produsent Hugo Hagemann Føsker i Fantefilm ønsker Koot velkommen. 

- Når jeg har jobbet med André på andre siden av bordet, har han vist en svært god forståelse for filmfaget og hvilke virkemidler som skal til for at film skal være noe mer enn levende bilder; noe som treffer deg som seer. Man merker fort at han har en solid filmbakgrunn og er et ekte filmhode med god humor og sterk forståelse for historiefortelling, sier han.