Innholdsbyrået NewsLab har hittil i år vunnet retten til å jobbe med Stortinget og DOGA gjennom anbud. Nå har de også rukket å gjøre tre ansettelser for å styrke satsingen på forskning og tech.

- Noe av det som skiller oss fra andre innholdsbyråer er at vi rekrutterer innholdsprodusenter som har journalisterfaring og at vi har spesialisert oss på å formidle forskning. De nye ansatte passer rett inn i dette, sier daglig leder Kristiane Roe Hammer.

Ole Magnus Kinapel er ansatt som kreativ produsent i videoavdelingen i NewsLab. Han har utdannelse innen dokumentarfilmregi fra Den Norske Filmskolen, er programleder i podkasten Teknokratiet og har bakgrunn som teknologi-journalist i IT-avisen.

- Ole er virkelig et kinderegg for oss, her får vi tech-spesialist, tidligere journalist, og video og podkast-bakgrunn i en og samme person! Det er perfekt å ha hans forståelse og kompetanse i vårt raskt voksende videoteam, mener Roe Hammer.

Nye i Newslab:

Ida Anett Danielsen, Veronika Søum og Ole Magnus Kinapel er alle nye i Newslab.

- Har bruk for en potet
Kinapel selv forteller at han allerede har merket hvor kreativt og allsidig miljøet i byrået er.

- Det at NewsLab har bruk for en potet som meg, er hyggelig, sier han og legger til:

- Sammen med den dyktige videogjengen har jeg allerede gjort flere gøye produksjoner og jeg gleder meg til å vokse med NewsLab i årene som kommer.

Byrået har ansatt to nye skrivende innholdsprodusenter, og en av dem er Veronika Søum. Hun er utdannet journalist fra Volda, og har jobbet i Adresseavisen, TV2, Dagbladet Magasinet og Gemini.no, samt som formidler av forskningsnytt fra NTNU og SINTEF.

- Det er utrolig fint å være en del av en så dyktig, kreativ, sjarmerende og spennende gjeng. Foreløpig har det ikke blitt mange dager på kontoret, men jeg har virkelig blitt tatt godt hånd om fra dag én, og gleder meg til å bli bedre kjent med det interessante og allsidige NewsLab-universet, forteller hun.

Den foreløpig siste inn døra hos byrået er Ida Anett Danielsen som har en bachelor i medier og kommunikasjon, samt mange års erfaring i magasinet Vagabond Reiselyst. Roe Hammer forteller at Danielsen vil være et godt tilskudd med sin kompetanse på sosiale medier og nyhetsbrev.

Danielsen gleder seg til å bli en del av gjengen i NewsLab.

- De huser mange kreative folk, og det blir spennende å få være med å skape godt innhold for NewsLabs kunder. Når jeg først skulle ta steget bort fra reisejournalistikken er jeg veldig glad for at veien videre gikk nettopp hit, sier den nyansatte selv.

Blant NewsLabs kunder finner vi merkenavn som Telenor, Digital Norway, Storebrand, Forskningsdagene, Forskerforbundet og Tekna. Byrået teller nå 22 ansatte.