Tidligere proff-skihopper Fredrik Bjerkeengen ble utfordret av Bulder Bank og deres reklamebyrå Trigger til å bytte bank mens han hopper i over 100 kilometer i timen i Holmenkollen.

Midt i svevet måtte Bjerkeengen strekke ut en arm og holde mobilen son foran ansiktet for å bekrefte kundeforholdet sitt til Bulder Bank med hjelp av FaceID. 

- Å bytte bank skal være så raskt og enkelt at hvem som helst kan gjøre det når som helst. Derfor satte vi banktjenestene våre på en real prøve, forteller Bulder Bank-sjef, Torvald Kvamme.

Stuntet er et bevisst brudd med den typiske bankreklamen, forteller markedssjef i Bulder Bank, Eirik Bakke.

– Når man som bank skal kommunisere og nå ut til folk har man egentlig et ganske dårlig utgangspunkt. Det er få mennesker som er ivrig på å høre hva en bank har å fortelle. Vi som forbrukere stikker heller hodet i sanden, enn å høre på hva vi har å tjene på å bytte bank. Det vil Bulder gjøre noe med. Folk trenger inspirasjon, ikke pekefinger. Det er en del av forklaringen på hvorfor det ble den mest crazy idéen i bunken vi gikk for til slutt, sier han.

Kundekonsulent i Trigger, Tone Angsund, er glad for at Bulder Bank tør å ta sats.

- Det er rett og slett utrolig befriende og motiverende å jobbe med en kunde som Bulder Bank, som både tør og ønsker å gå for de ville idéene. Samtidig viser det seg å konvertere og gi fantastiske resultater, sier hun.

Kampanjen består av én hovedfilm, flere småsnutter og taktiske uttak til digitale kanaler, i tillegg til en lengre bakomfilm på YouTube og en native artikkel på VG. Hovedfilmen er så langt sett av 1,5 millioner på Snapchat, Facebook, Instagram og YouTube.

I løpet av to uker har Bulder Bank mottatt søkander fra flere enn 10.000 kunder, noe som også skyldes at kampanjen ble lansert i samme periode som DNBs mulige oppkjøp av Sbanken ble kjent.

Les mer: Sbanken slår tilbake mot konkurrent etter DNB-sjokket