Markedet for kinoreklame har vært helt dødt i hovedstaden siden november, men i dag kan Oslo-kinoene igjen ønske publikum velkommen, dog i sværrt begrenset antall. Det betyr at Colosseum kino, som vanligvis får plass til 888 gjester i sin største sal, kun kan slippe inn 20 stykker per visning.

Det er dermed duket for en svært eksklusiv premiere på bilmerket Fords nye kuppel-reklame, som vises for første gang fredag klokken 17.30 i forkant av den norske storfilmen «Den Største Forbrytelsen».

«Kuppelshowet» er produsert med avansert 3D-teknikk og er tilpasset den originale reklamefilmen for Ford Mustang Mach-E som vises på kino. Det er Media Direct Norge som selv står bak produksjonen. BBDO i Tyskland har produsert den originale reklamefilmen.

- Her åpner vi med et brak også på reklamefronten. Det er klart det er ekstra gøy å ønske publikum tilbake til Colosseum med en slik fantastisk opplevelse, sier markedssjef Christer Solberg i Media Direct Norge.

Kuppelen i Colosseum kino utgjør en reklameflate på hele 2700 m2, og er trolig en av Norges aller største reklameflater.

- Det er viktig for oss i lanseringen av Mustang Mach-E å gjøre noe virkelig spektakulært som passer til det fantastiske produktet. Vi ønsket å forsterke kampanjen med noe som virkelig smeller, og da passer kuppelen i Colosseum perfekt. Vi er meget fornøyde med sluttproduktet, og detaljene i filmen er fantastiske. Nå gleder vi oss til å gå på kino, sier Jonas Hagerup i Ford Norge.

Kinoene i Oslo har vært stengt siden 10. november. Forrige nedstengning varte fra 12. mars 2020 til 8. mai 2020.

Media Direct Norge (MDN) eies av Egmont-selskapet Nordisk Film, som også driver Colosseum kino.