I fjor lanserte Vipps sitt første mobilabonnement, og nå fortsetter de jakten på mobilabonnenter med en helt ny reklamekampanje. Den skal fortelle at tusenvis av gigabytes som mobilkunder har betalt for hos konkurrende operatører «forsvinner» hver eneste dag. Men hos Vipps Mobil beholder du data du har betalt for.

- Helt siden 2015 har Vipps løst hverdagsfloker for folk flest, og det gjør også Vipps Mobil. Og akkurat de små flokene ønsker vi å minne nordmenn på, og kommunisere enda tettere på merkevaren enn vi har gjort til nå. Med et abonnement du allerede har i appen og at data du har betalt for er din for alltid – ikke bare til neste måned, vet vi at vi har et sterkt verdiforslag som forenkler, sier Elisabeth Haug, leder for Vipps Mobil.

Fikk slakt på første forsøk
Det er reklamebyrået Anorak som står bak filmen. De var også med på laget da Vipps Mobil ble lansert i fjør høst.

Da valgte Vipps å gå for et noe annet uttrykk.

- Telekom er en bransje med store medieinvesteringer og mye generisk kommunikasjon. Vi har vært opptatte av å skille oss ut, samtidig som vi tydelig er «vippske» og tro mot merkevaren, sa kampanjeansvarlig i Vipps, Kine Bergseth da til Kampanje

Senere skulle det vise seg at reklamen skilte seg ut - men muligens ikke helt slik Vipps hadde håpet. Ifølge Reklamebørsen fra Mediacom scoret filmen høyt på oppmerksomhet, men var dårligst likt av 13 reklamefilmer.

Filmen fikk også det glatte lag av byråleder Tor Anton Bjørge i Marvelous.

- Når Vipps uttaler at de lager en sær film, der de ønsker å skille seg ut fra kategorien, blir dette en skivebom allerede på strategitegnebrettet før reklamen er utviklet, skrev han i en kommentar.

- Skal bygge kjennskap:
Denne gangen har Vipps Mobil valgt en annen strategi, forteller leder Elisabeth Haug.

- Med denne kampanjen ønsker vi å være enda tettere på Vipps-merkevaren ved minne folk på at alt vi har forenklet og det vi fortsetter å forenkle. Det handler rett og slett om å bygge kjennskap til Vipps Mobil, og synliggjøre produktfordelene vi har som differensierer oss og være enda tydeligere på pris. De aller fleste av oss kan kjenne seg igjen i flere av Vipps-øyeblikkene vi viser frem, og det tror vi også er viktig for at enda flere skal få med seg at Vipps Mobil finnes i appen du allerede har.  

Reklamefilmen er produsert av Einarfilm og regissert av Jens Lien.

Se den nye reklamefilmen her: