Den nye Gullfisken-juryen har nå delt ut deres første Sølvfisk, og det er Try som står bak januar måneds beste reklamefilm. Det er filmen «Morgendagens helter» laget for Equinor i samarbeid med Einar Film som belønnes av juryen.

- Årets først sølvfisk går til et godt gammelt konsept som gjennom årene har fostret mange fine reklamefilmer. Equinor og årets utgave av Morgendagens helter vant avstemningen for januar med god margin, skriver juryen.  

Les mer om Gullfisken-juryen: Han skal lede Gullfisken-juryen

- Tør å la musikk tale for seg
Juryen skriver at Equinor og «Morgendagens helter»-konseptet har en lang tradisjon for sterke og emosjonelle reklamekampanjer

- Og kunde/byråer har forstått verdien av å investere i god musikk. I sølvfisken for januar er det «Holding Out for a Hero» av Bonnie Tyler som får nytt liv og ny mening, skriver juryen.

Se vinnerfilmen her:


- Dette er en film som vi tåler å se flere ganger, og man oppdager til stadighet nye sekvenser og hendelser i historiefortellingen. Musikken er skreddersydd og den interagerer med de unge heltene i de ulike scenene på en utsøkt måte. Juryen setter pris på at man tør å la voiceoverstemmen ligge, og heller la flotte bilder og musikk tale for seg, fortsetter juryen.

Kreative team i Try var Øystein Halvorsen og Karin Lund, mens Morten Tyldum har stått for regi.