I fjor ble Cannes Lions avlyst for første gang i festivalens historie på grunn av koronakrisen, og ingen priser ble delt ut.

I går skrev Kampanje om at festivalen nå vender tilbake, fra 21. til 25. juni, i heldigital utgave under navnet Cannes Lions Live. Deltagerne fra fjorårets konkurranse videreføres til år. 

Nå er det klart at det samme er tilfellet med Young Lions-konkurransen, der unge team fra hele verden skal konkurrere. 

- Vinnerne av fjorårets lokale konkurranse vil endelig få muligheten til å representere Norge i årets konkurranse. Dermed er det seks lag som representerer Norge i Young Lions i år. Det blir «business as usual», bare at konkurransen gjennomføres digitalt, sier Gareth Williams, CCO i Capa til Kampanje.

Se listen over de norske lagene som deltar nederst i saken.

Konkurransen skal avholdes fra 24. mai til 14. juni. Ifølge Williams vil selve prosessen være ganske lik den som vanligvis gjennomføres i Cannes. 

- Deltagerne får en briefing og 24 timer senere må de avlevere et bidrag. De som deltar i Young Lions Media, PR, Marketers og Digital skal gjøre en presentasjon, mens de som deltar i Young Lions Film skal forberede en film og levere den inn, forklarer han. 

Norge er ifølge Williams et av få land som representeres av såpass mange lag. 

- Norge vil enda en gang bli sterkt representert i Cannes Lions. Jeg vil takke partnerne vi har jobbet med for å få dette til å skje – INMA, Anfo, Amedia, Grafil og Mediebyråforeningen, sier han.

- Forventer knallhard konkurranse
Blant de norske lagene som deltar er duoen Per Berge Moe og Sollin Sæle fra Anti, som skal konkurrere i Young Lions Digital.

- Jeg tror fortsatt det blir knallhard konkurranse, særlig med tanke på at alle de andre vinnerne nå er ett helt år bedre. Men det er jo vi og, så kanskje det går bra, sier Sæle til Kampanje. 

Hun heier samtidig på de andre norske deltakerne i konkurransen.

- Når det kommer til de norske lagene føler vi egentlig mer at vi konkurrerer sammen mot resten av verden, litt som et sykkellag. Vi kommer til å feire bare det er noen fra Norge som vinner. Da blir det jo kulere for oss å være norske hvis vi skal dit neste år, sier Sæle. 

- Hatt så lyst til å dra til Cannes
Moe forteller at de to er positive til å delta i konkurransen digitalt. 

- Man blir jo mindre nervøs og mer fokusert når alt skjer på en skjerm, og man slipper å møte en ekte skummel jury i virkeligheten, sier han. 

- Er det skuffende å ikke kunne reise til Cannes? 

- Hvis man ser bort ifra at juryen blir skumlere i virkeligheten, så er jo veldig skuffende å ikke få dratt dit fysisk. Vi har hatt så lyst til å dra til Cannes at vi dro til Cannes en gang da vi var studenter, uten å kjenne noen, bare for å se hvordan det så ut der. I år trodde vi endelig det var vår tur til å bli invitert på båtfest. Men vi må visst vente litt til, sier Moe. 

- Hvis Ving eller Apollo trenger noe gratis reklame lager vi gjerne det i bytte mot flybilletter og hotell i Cannes neste år, legger Sæle til. 

Disse norske lagene deltar i konkurransen: 

  • Young Lions Media: Helena Elise Dokken & Malin Christine Gregersen (OMG)    
  • YL Digital: Per Berge Moe & Sollin Sæle (Anti)
  • YL Print: Vincent Placht & Maria Maaneskiold (Marvelous)
  • YL Marketeers: Henrik Norem & Mari Falkenberg (Orkla)
  • YL Film: Calle Bjørnqvist & Michael Solbakken (Kitchen)
  • YL Design: William Stormdal & Nicklas Haslestad (SDG & Bleed)