Norske annonsører kastet seg rundt da de skjønte at Norge ville bli satt på kartet av komiker Will Ferrell på selveste Super Bowl, i en reklame for General Motors som satte søkelyset på Norges elbil-forsprang.

Audi sparte ikke på kruttet og engasjerte både Kristofer Hivju, kjent for mange amerikanere gjennom «Game of Thrones», Aksel Hennie på regi og reklamebyrået Pol for å lage sin svar-kampanje kalt «Don't Hate. Imitate».

Filmene ble til på få dager, og nå kan de vinne pris i Webby Awards, som går for å være internettets egen Oscar-utdeling.

Det norske bidraget er en av fem nominerte i kategoriene Real Time Response Campaign og Real Time Response PR, og det er opp til publikum å stemme frem vinnerne.

- Blant nominerte i Webby’s er man i meget godt selskap. Veldig hyggelig å bli nominert, spesielt med den type filmer. Det er ikke hver dag man får laget lakse-fight-filmer og blir klappet på skulderen for det. Også kult at kampanjen markerer seg internasjonalt. Det jo ikke gitt at de synes det er like gøy som vi her i Norge, sier Robert Radoli i Pol.

Les mer: Audi og Hivju med lynraskt svar på General Motor og Will Ferrells Super Bowl-angrep