Nobels Fredssenter inviterte en håndfull byråer til å pitche på sin nye dialogsatsing, og Anti kom seirende ut. Nobels Fredssenter har tidligere samabeidet med byråer som Dinamo, Futatsu og JCP.

- Anti leverte et solid stykke strategisk og kreativt arbeid, som virkelig åpnet mulighetsrommet vårt for engasjement og rekkevidde. Vi ble spesielt overbevist av energien til teamet og evnen til å tenke uttak i riktige kanaler, sier markedssjef Kim Reksten Grønneberg i Nobels Freddsenter.

Grønneberg forlot nylig selv byråbransjen etter 16 år for jobben i Nobel Fredssenter, men det ble altså ikke noen gjenforening med sine tidligere kollegaer i JCP.

Les mer: JCP-partner bytter ut fest med fred

- Vi har alle noe å lære
Et område Anti og Nobels Fredssenter skal arbeide med, er å fremme ideene og tankesettet til vinnerne av Nobels fredspris. Markedssjefen sier vi har alle noe å lære av de som gjorde det umulige mulig, og spesielt deres evne til å skape god dialog.

- Du trenger ikke være politiker eller samfunnstopp for å finne inspirasjon i vinnernes historier. I det offentlige ordskiftet snakker vi mye om og til hverandre, men veldig lite med hverandre. Her har vi alle noe å lære, sier Grønneberg.

Les også: Reklametalenter klare for digitalt reklame-VM: - Slipper å møte en ekte skummel jury

- Ambisiøst og inspirerende
Strategisk rådgiver i Anti, Torstein Drogseth er naturligvis svært fornøyd med utfallet av konkurransen.

- Det var en energigivende prosess, og det arbeidet Nobels Fredssenter skal begi seg ut på er både ambisiøst og svært inspirerende, sier Drogseth til Kampanje.

Også Nobels Fredssenter påvirkes av pandemi-restriksjonene, men det er likevel muligheter i digitale møteplasser. Fredsprisutstillingen kan eksempelvis i år ses digitalt på NRK, samtidig som det utvikles dybdeartikler om årets fredsprisvinner, Verdens matvareprogram, på Fredssenterets egne nettsider.