Kitchen sin aller siste reklamekampanje for  Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet (Bufdir), «Det usynlige barnet» belønnes nå med Sølvfisken for mars måned.

Kitchen har laget Bufdirs reklamekampanjer i fire år, med mål om å rekruttere flere fosterhjemsfamilier over hele landet. Byråets forrige kampanje for Bufdir, «Den tomme matboksen», har nå over 650 millioner visninger, og gikk til topps under fjorårets Gullfisken.

Fremover skal Atyp ta over oppdraget etter å ha vunnet Budfir som kunde etter en omfattende anbudskonkurranse.

- Ikke alle hjem er like trygge
Sølvfisk-juryen skriver at vinnerfilmen for mars måned går til en flott sak.

- I et koronaår har vi alle vært mye hjemme, men det er dessverre ikke alle hjem som er like trygge og gode for barn. I reklamefilmen «det usynlige barnet» klarer byrå/kunde å balansere den emosjonelle historien på en forbilledlig måte, skriver juryen.

- Filmens oppbygging og den litt overraskende vendingen gjør at budskapet treffer oss som seere på en sterk måte.

Se filmen her:

 

- Rører ved deg
Juryen trekker også frem skuespillerne og låtvalget i reklamefilmen som er laget av The Film Agency Oslo, med Kalle Meidell på regi og Caroline Werring som produsent.

- Fine skuespillere og en låt som oppleves som skreddersydd for oppgaven gjør at filmen rører ved deg.  Juryen tror på at sølvfisk-vinneren for mars kan bidra til at flere fedre og mødre begynner å reflektere over om de ikke har et ekstra hjerte- og husrom til et barn som trenger å bli sett, skriver juryen.

Teamet bak kampanjen i Kicthen har bestått av Art Director Benedicte Svartdahl Killi, tekstforfatter Gry Sagvolden, konsulent Hans Moe og prosjektlederne Therese Røkke og Ida Holtet Helwig.

Da den nye kampanjen gikk på lufta sa tekstforfatter Gry Sagvolden i Kitchen at alle barn fortjener å bli sett, og at hvis de ikke blir det, blir de usynlige.

- Noen barn slutter kanskje å prate og gjør sitt beste for å gå i ett med omgivelsene. Andre blir bråkete og vanskelige for å skjule hvordan de egentlig har det, sa Sagvolden.

Les mer: Kitchen klare med siste film for Bufdir - håper på viralsuksess og ny Gullfisk