I disse dager kjører Jysk ut sin største Employer Branding-kampanje noensinne. I en verdensomspennende kampanje leter butikkkjeden etter 2.000 nye butikksjefer til nye lokaler rundt om i hele verden.

I dag har butikkkjeden over 3.000 butikker, men skriver i en pressemelding at de ønsker å utvide til 5.000 butikker i fremtiden. De neste tre årene ønsker selskapet også å etablere flere nye butikker i Norge.

Se den nye kampanjevideoen nederst i saken. 

Fatima Elkadi, kommunikasjonssjef i Jysk Norge, sier til Kampanje at deres nye kampanje er utviklet av Jysk internt. Avdelingene kommunikasjon, marked og HR har samarbeidet om kampanjen. I følge Jysk er bakgrunnen for kampanjen en global undersøkelse blant butikkekjedens nåværende butikksjefer. 

- Hvorfor har man valgt å kjøre ut en slik stor kampanje, heller enn å rekruttere butikksjefer på den vanlige måten? 

- Basert på en omfattende spørreundersøkelse vi gjorde i forkant av kampanjen, har vi kommet frem til at våre butikksjefer besitter en del egenskaper og interesser. Og det er denne innsikten vi har bygd kampanjen rundt, for å treffe de riktige kandidatene til vårt butikksjef trainee-program for butikksjefer, sier Elkadi.

Hun forteller også at Jysk Norge vanligvis jobber sammen med byrået Carat, i tillegg til å søke bistand fra ulike byråer på enkelte kampanjer. 

- Satt inn store beløp i det norske markedet
- Vi har satt inn store beløp i det norske markedet, og skal øke antall butikker i Norge den kommende tid. Med det ser vi et sterkt behov for å ansette flere butikksjefer, sier Ole Martin Jortveit, HR-sjef i JYSK Norge.

Jysks nye kampanje har slagordet «Vil du bli med våre 3000 butikkledere?», og skal kjøres både internt og eksternt i sosiale medier, og skal sammenfatte ulike tester av kandidatene. 

- I denne kampanjen har vi to hovedmål: å feire våre eksisterende 3000 butikkledere, som er stolte av å være en del av JYSK, og å tiltrekke sultne talenter til våre fremtidige butikker. Disse talentene skal være med på vår reise om å bli 5000 butikker, sier Hortveit.

Videre sier han at de i Jysk tror at nøkkelpersonen bak suksessen i deres butikker, er butikksjefen.

- Derfor er våre eksisterende butikksjefer de viktigste heltene i denne kampanjen. Det er utrolig å se at selv om de er så forskjellige, deler de fleste mange av de samme egenskapene og interesser, sier Jortveit.