Redd Barna har produsert fire nye reklamefilmer som skal rette oppmerksomhet mot behovet barn og unge har for å ha trygge, voksne mennesker å forholde seg til. 

Organisasjonen skriver i en melding at behovet for å bli sett er felles for alle barn, og at savnet etter det voksne, anerkjennende blikket kan være like stort uansett hvor eller hvem du kommer fra. 

Produksjonsselskapet Både Og Film står for idéen og produksjonen bak reklamefilmene, mens den profilerte regissøren Iram Haq har hatt regien. 

Produsent Øystein Haare mener budskap og uttrykk passet perfekt for Haq sitt talent.

- Iram kunne kjenne seg igjen i problemstillingen og gikk inn i produksjonen med hud og hår, dessuten er hun en mester i formidle små, følsomme øyeblikk med barn. Vi ser på det som en ære å få bidra i en kampanje som gjør at noen barn får det litt bedre i en tid som nå, sier han. 

Redd Barna har også fått med seg artisten Lars Lillo Stenberg, som akkompagnerer reklamefilmene med en egen versjon hans låt «Se på meg». 

- Vil inspirere folk til å gi av tiden sin
Med de nye reklamefilmene ønsker organisasjonen altså å inspirere folk til å gi av tiden sin, slik at barna som trenger det mest kanskje kan få det blikket de savner.

- Trygge voksne i oppveksten kan bidra til en styrket trygghetsfølelse og livsglede. Redd Barna ønsker å legge til rette for gode opplevelser sammen med andre barn i trygge omgivelser. Som frivillig i Redd Barna kan man bidra til nettopp dette, sier seniorrådgiver Sarah Wiese Afeef i Redd Barna. 

Hun peker på at barnekonvensjonen stadfester at barn har rett til lek og fritid. 

- Redd Barna arbeider også lokalt her i Norge for å sikre at denne rettigheten blir oppfylt, og har mange aktiviteter og arrangementer for barn. Vi ønsker å synliggjøre at Redd Barna er en frivillig organisasjon som arbeider for å nå de barna som trenger det mest, og til dette arbeidet har vi et behov for flere frivillige, sier Afeef. 

Les også: Kitchen klare med siste film for Bufdir - håper på viralsuksess og ny Gullfisk