I august 2019 kom nyheten om at sportskjedene G-sport og G-Max skulle legges ned, og heller gå videre under Intersport-navnet. Gresvig-konsernet hadde i flere år hatt blodrøde resultater, og skulle derfor nå døpes om og driftes av den internasjonale kjeden.

Nå, to små år senere, er alle butikkene konvertert til Intersport, og kjeden har 134 butikker over hele landet. Som en lansering av nye Intersport gjør de en satsing hvor de ønsker å nå et yngre publikum.

- De yngre er opptatt av bærekraft, service, mote og globale merkevarer. Det er de ansatte fra Intersport som skal fronte kampanjen, forteller markedsdirektør Anders Bristøl i Intersport.

Se den nye reklamefilmen nederst i saken!

Setter verdi foran volum
Dermed er Intersport klar til å ta opp jakten på markedsleder XXL som tidligere i dag kunne fortelle om en omsetning på 2,2 milliarder kroner i årets første kvartal og en vekst på over syv prosent i Norge. XXL har i dag en markedsandel på 34 prosent, mens Intersport, eller tidligere Gresvig, sitter med 21 prosent etter at omsetningen stupte med nesten 23 prosent i fjor. 

- Vi i Intersport har vært igjennom et år med optimalisering av driften, konvertering av butikker og mange oppgraderinger Det viktigste for oss er å gå fra tilbudskjør i G-sport/G-max til å være en faghandel i Intersport der det er mulig å tjene penger. Vi setter verdi, for både kunden og butikkene, foran volum. Vi har de siste månedene vist at satsingen bærer frukter og er veldig positive til fremtiden, sier Lars Kristian Lindberg som er administrerende direktør i Intersport. 

Les også: XXL-sjefen – Nettsalget har stått for mer enn halvparten av salget noen av ukene

Går sammen med Warner
Når de nå skal lansere mot de unge har de valgt å tenke helt nytt. Fredag 23. april lanserer Warner Music Elise Eriksen, datter av Stargate sin Mikkel Storleer Eriksen, med sangen «Young Once». Sangen er produsert av nettopp Storleer Eriksen.

- Vi gjør sammen med Warner Music en storsatsing der Warner kjører Spotify, Snapchat og Tik Tok, mens Intersport bruker TV, boards, radio og sosiale medier for å få frem budskapet, sier Bristøl til Kampanje.

- Samlanseringen er en utrolig spennende og nytenkende posisjonering i dagens mediemiks, legger han til.

- Har brukt tiden godt
Konkurransetilsynet godkjente i oktober 2020 at de fikk gjennomføre fusjonen med Sport 1 og bli samlet under Sport Holding-paraplyen.

- Vi har siden da brukt tiden godt til å omprofilere butikker fra G-sport og G-Max til Intersport, forteller Bristøl.

I denne perioden har de kjørt kampanjer som ifølge Bristøl har fungert bra. Da mange butikker måtte stenge valgte de å justere trykket ned.

- Vi har brukt perioden godt til å utvikle en kampanje der vi tør å tenke helt nytt. Vi ønsker en «Intersport one banner»-kampanje som når de yngre i sine kanaler, fortsetter Bristøl.

Kampanjen er ment å engasjere både internt og eksternt.

- Vi ser nå at flere og flere butikker åpner, så da er dette det perfekte tidspunktet for en lansering. Når dette også passet bra for Warner Music så skaper vi et samlet trykk som vil bli lagt merke til, legger han til.

- Vet hva de snakker om
Den nye kampanjen er utviklet av reklamebyrået Berre fra Trondheim. Lasse Berre, daglig leder og rådgiver i byrået, forteller at utgangspunktet for kampanjen er at man hos Intersport finner mange unge og kompetente ansatte som kan hjelpe med valg av utstyr, tips og råd.

- Kunnskapen er bygget på ekte lidenskap for ulike interesser. De vet rett og slett hva de snakker om fordi de er lidenskapelig opptatt av ulike aktiviteter, som for eksempel løp, topptur, sykling, sier han.


Teamet i Berre, fra venstre: Filmskapere Eirikur Björnsson og Mari Haugum Krokan, prosjektkoordinator Maria Tilset, prosjektleder Lill Beate Mathisen, filmskaper Jørgen Hatmyr, daglig leder og rådgiver Lasse Berre, fotograf Jens Westby, og kreativ leder Morten Warholm Haugen. Filmskaper Johnny Dahle, art director Carina Wold og grafisk designer Øyvind Losnegard var ikke tilstede da bildet ble tatt.

Byrået har jobbet tett med stjerneprodusenten i en årrekke, ifølge Berre, og har blant annet produsert musikkvideo og kampanjemateriell for Elise Eriksen i løpet av det siste året. Hun er 17 år, har mer eller mindre oppvokst i studioet til Stargate, starter på prestisjetunge NYUs musikkinstitutt til høsten, og har nettopp blitt signert av Warner Music.

- Hun har, i likhet med de ansatte vi møter i kampanjen, en dyp lidenskap. Hennes er musikk, forteller Berre.

- Når alle som er involvert har stor lidenskap for det de driver med, blir resultatet deretter. Vi er stolte av det vi nå sammen lanserer, legger han til.

Nasra Artan, prosjektleder hos Warner Music, sier følgende om prosjektet:

- Det å jobbe med Berre og Intersport på denne kampanjen er utrolig inspirerende for hele teamet vårt. Vi kan dra synergi på tvers av flere flater som tiltrekker oppmerksomhet for både låten til Elise og Intersport.

Se kampanjefilmen her: