Navneendringen til den digitale dagligvarebutikken Kolonial.no som Kampanje omtalte tidligere denne måneden har ikke gått upåaktet hen. Etter mye medieomtale og snakk om navneskiftet blant folk, går nå Oda, som selskapet nå skal hete, hardt til verks og det med en kampanje bestående av flere reklamefilmer som skal forklare hvorfor de har endret navn og hvorfor det nye navnet Oda vil fungere bedre i utlandet enn Kolonial.no.

Les også: Kolonial hadde 36 navn på blokka: - At Oda kommer med middagen, føler vi klinger bra

Kampanjen skal rulles ut på tv, nett og sosiale medier og det er reklamebyrået Pol som står bak kampanjen. En rekke forskjellige filmer er produsert opp som forteller på noe utradisjonelt vis hvorfor navnebyttet skjer.

- For de aller fleste så er jo slike navnebytter å anse som støy i hverdagen. Hvorfor i all verden endrer de på noe som funker, er jo et spørsmål som veldig ofte blir stilt. Og svaret er jo ofte mangefasettert og komplisert. Men når det kom til Kolonial.no så var grunnen veldig enkelt: Navnet fungerer skikkelig dårlig i utlandet, sier det kreative teamet Christian Lauritzen og Janne Brenda Lysø.

Her kan du se de nye reklamefilmene til Pol for Kolonial.no eller Oda. 

Rådgiver i Pol, Monika Augustsson, forteller om utfordringene Kolonial.no hadde når de måtte bruke navnet på engelsk.

- Noen ganger er det veldig deilig å bare si det som det er, og akkurat det gjør vi i denne kampanjen. Det var viktig for oss å dramatisere den enkle forklaring på en sjarmerende måte, uten mye om og men. Kolonial.no hadde lenge opplevd at navnet fungerte dårlig når de skulle holde foredrag på engelsk eller snakke med underleverandører andre land enn Norge. Men nå som de også satser i utlandet var tiden kommet for å bytte navn, sier Augustsson.

Markedssjef i Oda, Mari Hoftun, er trygg på at navneendringen vil bli uproblematisk for deres kunder.

- Når folk skjønner at det er en logisk grunn til å bytte navn, er det også enklere å innfinne seg med og like det nye. Og når alt kommer til alt så er jo dette ganske udramatisk, varene blir levert av de samme bilene og de samme folka. Den eneste forskjellen er Oda-navnet, sier Mari Hoftun.

Ansvarlig hos Oda er Mari Hoftun og de som har vært med på filmen fra Pol, foruten nevnte Monika Augustsson og kreatørene, Lauritzen og  Lysø, er prosjektlederne Tone Bøygard og Ragnhild Synnes og planner Simon Karlson. Produksjonsbyrået bak filmen er Einar film hadde Aksel Hennie på regi, produsent var Sverre Gundhus og klipper var Magnus Evensen (Shortcut).