Det er nå klart hvem som skal sitte i Gullfisken-juryen 2021. TV 2 har nå samlet syv jurymedlemmer som fremover skal kåre månedens beste reklamefilm. 

Juryen skal hver måned kåre en Sølvfisk, månedens beste reklamefilm. Årets tolv sølvfisker vil deretter kjempe om publikumsprisen Gullfisken i starten av 2022. Da Gullfisken for fjorårets beste reklamefilm ble delt ut tidligere i år var det Norsk Tipping og reklamebyrået Pol som gikk til topps.

- Stas å bli spurt
Årets jury skal ledes av Lars Mitlid. Han har vært konsulent i Try i 12 år og har i den perioden jobbet med et bredt utvalg av norske annonsører som Canal Digital, Talkmore, Orkla og Volkswagen, og i senere år med aktører som Skatteetaten, Forsvaret og Rema 1000. Mitlid har selv vært med på å vinne tre Gullfisker.

- Det er stas å bli spurt, sier Mitlid til Kampanje.

Midtlid, som selv har vært med på å vinne tre Gullfisker, sier han har hatt et forhold til Gullfisken i mange år.

- Først som seer – og senere år har jeg vært så heldig at jeg har sittet i salen med ulike kandidater. Det er sikkert priser i vår bransje som er mer prestisjefylte, men det er ingen som er mer morsomme å vinne. Gullfisken er den konkurransen familie, venner og naboer får med seg, sier han.

Lars Midtlid 980 674.jpgJuryformann: Lars Mitlid skal lede arbeidet med å finne årets beste reklamejobber. 

- Dette er hverken Gullblyanten eller ANFO-effekt
På spørsmål om hva han ser etter i en god reklamefilm, svarer Midtlid at juryen har snakket om temaet.

- Vi har minnet oss selv på at dette til slutt er konkurranse hvor det norske folk skal bestemme. Dette er hverken Gullblyanten eller ANFO-effekt, sier han.

Mitlid sier de jakter reklamefilmer som står ut på en positiv måte.

- Det kan være filmer som får oss til å le, filmer som får oss til å begynne å tenke og reflektere, eller filmer som rører oss på en god måte. Og, så er det naturlig nok viktig at dette er en reklamefilm som oppleves som relevant for det produktet eller den annonsøren som står bak, avslutter han.

McDonalds og Norsk Tipping i juryen
Mitlid skal lede Gullfisken-arbeidet sammen med Mattis Bentzen, Mari Husby, Tove Kristin Liberg, Line Hildonen Ramstad, Mone Mikkelsen og Ying Hau.

Mari Husby jobber som markedssjef i McDonald’s og er ansvarlig for content. Hun har jobbet i McDonald’s i ti år og har tidligere jobbet i Stabburet med merkevarer som blant annet Stabburet leverpostei.

Tove Kristin Liberg er markedskommunikasjonsansvarlig hos Norsk Tipping. Hun har jobbet med reklame i 30 år og jobbet i Norsk Tipping siden 1995. Siden 2003 har hun hatt ansvar for Lotto-reklamen og det har blitt flere Sølvfisker for filmer på konseptet «Lotto-millionærer er ikke som andre millionærer». Siste store pris ble vunnet da Lotto vant Gullfisken for beste reklamefilm på TV 2 i 2020.

Les også: Byråkonkurrenter om den nye vaksine-filmen: - En krevende oppgave 

Får selskap av produsent og kreativ leder
I juryen finner vi også en Art Director, produsent, kreativ leder og en kommunikasjonsdirektør.

Mattis Bentzen er Art Director i Good Morning Naug og har tidligere jobbet i Virtual Garden, Kitchen, Dinamo og GK. Han har erfaring fra arbeid med kunder som VG, Coop og Telenor. I tillegg har han jobbet med offentlige oppdragsgivere og ideelle organisasjoner som NSB/Vy, Redd Barna og Av-Og-Til. Han har sittet i en rekke juryer og vunnet priser i både nasjonale og internasjonale konkurranser, men har til gode å vinne Gullfisken (kun fått Sølvfisk). 

Line Hildonen Ramstad er markeds- og kommunikasjonsdirektør i Felleskjøpet.. Hun er en merkevarebygger med 20 års erfaring fra å lede noen av Norges sterkeste merkevarer som blant annet Felleskjøpet, Tine og Ringnes. Hun har jobbet som markedsdirektør i Tine, Orkla og Carlsberg før nåværende jobb i Felleskjøpet.

Mona Mikkelsen har jobbet som produsent og administrerende direktør i produksjonsselskapet One Big Happy Family i 10 år, og før det 20 år i produksjonsselskapet Moland Film Company. Oppdragsgiverne har bestått av et bredt utvalg av reklamebyråer og annonsører, og samarbeidene har brakt selskapet både Cannes løver og Sølv- og Gullfisker.

Ying Hau har vært kreativ leder i Alexander Reklamebyrå i 21 år. Jobbet med Kiwi som hovedkunde og andre annonsører som Grønt Punkt, Sparebank 1, og Mix. Hun har lang fartstid i Bates før det, og Hau har vunnet ulike reklamepriser og to Sølvfisker tidligere.