SMFB trakk det lengste strået i kampen om å bli valgt som byrået til et nytt amerikansk sportsmerke, kalt Status Sport.

- Det er jo alltid interessant å få muligheten til å måle krefter med internasjonale byråer. Det gir oss en god anledning til å evaluerer hvordan vi tenker og jobber, forteller byråleder i SMFB, Kristian Kristiansen.

Samtidig har byrået også sikret seg merkevaren Harahorn Gin. Ginen som er oppkalt etter et fjell i Hemsedal, har blitt Norges mest solgte håndverksgin og distribueres nå til 18 forskjellige land, hvor USA er største marked.

- Dette er en fantastisk spennende oppgave, hvor vi får muligheten til å jobbe med et skikkelig kvalitetsprodukt med store ambisjoner. Både historien og produktet til Harahorn er unikt, og det ser vi frem til å la flere der ute få med seg, sier byråleder Kristiansen.

- Oppmerksomhet for pengene
Produktansvarlig for Harahorn, og eksportsjef for Det Norske Brenneri, Jarle Nereng, sier de så etter et miljø med internasjonal erfaring. 

- SMFB er det byrået i Norge som har vist at de kan håndtere ulike internasjonale markeder, og lage effektiv reklame som gir stor oppmerksomhet for pengene. Vi har i fellesskap utarbeidet en ny kreativ plattform vi har stor tro på. Nå ser jeg frem til å ta neste steg med SMFB, og det vil dere kanskje se resultatet av om ikke så alt for lenge, sier Nereng.

- Bra kombo
SMFB-sjefen forteller at sportsmerket Status Sport, en nystartet merkevare som skal utfordre de store etablerte aktørene, i første omgang satser i det amerikanske markedet.

- Status Sport skal utvikle og markedsføre high ende produkter som utvikles og produseres i Amerika. Selskapet er startet av en liten gruppe mennesker med ulik bakgrunn fra merkevarer som Nike, Puma og Amazon. Teamet på vår side er satt samme av de i Norge med kanskje mest erfaring fra sport. Jeg tror dette blir en bra kombo, sier Kristiansen.

- Det er spennende å følge merkevarer fra idé til lansering. Men i dette tilfelle er det også hvordan deres ambisjoner for egen merkevare, reflekterer våre tanker om merkevareutvikling, som gjør dette ekstra interessant for oss, , sier kommersiell leder i Smfb, Oscar Michaelsen.

Andy Griffiths, markedsdirektør i Status Sport, sier følgende om hvorfor de valgte SMFB:

- SMFB utmerker seg med innovativ kritisk tenkning og utførelse av høy kvalitet. Jeg skulle ønske jeg kjente dem for mange år siden, da de virkelig forstår merkevarer og partnerskap, sier Griffiths.