Gilde lanserer nå turmat i butikk og slipper flere nye produkter i samarbeid med Den Norske Turistforening (DNT) som også skal selge turmaten på flere av sine hytter.

- Det har vært mye positiv oppmerksomhet rundt lanseringen, så det er moro! Folk synes det er bra at frysetørket turmat tilgjengeliggjøres i dagligvarehandelen, sier Siw D. Steen, konserndirektør i Nortura til Kampanje.

Gilde turmat kommer i form av pasta bolognese og brun lapskaus og er produsert med norsk kjøtt og frysetørket og pakket ved foten av Rondane.

- Mange har vært interessert i å ta produktene inn, og vi har fått henvendelser fra butikker over hele landet, fortsetter Steen.

Ny kampanje
Gilde har fått med seg Try og Design House for å lansere de nye produktene. I dag går en splitter ny kampanje på lufta både på TV, print og i sosiale medier.

- Ideen her var å tydeliggjøre at denne typen turmat nå finnes lett tilgjengelig i matbutikken, og det ble raskt klart for oss at det fantes mye morsomt i å ta turopplevelsen, og alt som hører med, ut av naturen og inn i dagligvarelandskapet, sier Mads Krogh, tekstforfatter i Try til Kampanje.

Her kan du se en av de nye reklamefilmene:


DNT har prøvesmakt
Generalsekretær i DNT, Dag Terje Klarp Solvang, har troen på de nye produktene.

- DNT har prøvesmakt og gratulerer med et velsmakende og ikke minst flott utformet tilskudd til turmatmarkedet. Vi er opptatt av norskprodusert mat og er sikker på at Gilde Turmat blir å finne i mange tursekker fremover, sier generalsekretæren.

Designet på turmatpakkene er lett gjenkjennelig for frilufts-interesserte og gjenspeiler DNTs merking av sommer- og vinterløyper i marka.

- Da vi begynte med designjobbingen lot vi oss inspirere av skiltene vi kjenner så godt fra turer i skog og mark, sier Marit Svegaarden, seniordesigner i Design House.

Teamet i Try har bestått av Mads Krogh, Sebastian Rasch, Cecilie Thue og Helge Gjertveit. Filmene er produsert av Bacon OSL med Andreas Riiser på regi.