Felleskjøpet er en favoritt i reklamepausen og har tidligere vunnet Gullfisken to ganger med filmene «Bønder i byen» fra 2013 og «En bonde fra eller til» i 2016, hvor også Magnus Karlsen spilte en sentral rolle. Også i 2015 fikk Felleskjøpet sølvfisk for filmen «For en gjeng med bønder» med Vålerenga-supportere.

Forventningene er derfor høye når de denne uka lanserer en helt ny reklamefilm. Denne gangen med Los & Co som reklamebyrå, etter at de overtok Felleskjøpet fra Try i 2017.

Reklamefilmen lanseres i forbindelse med Felleskjøpets 125-årsjubileum og skal få frem mangfoldet av hva de tilbyr sine kunder.

- Vi er eid av bønder, det er det som er så unikt og bra med Felleskjøpet, og da ønsker vi også å lage en reklamefilm på overordnet nivå som bøndene kjenner seg godt igjen i, er stolte av og som representer dem på en god måte, sier markedsdirektør Line Hildonen Ramstad i Felleskjøpet.

- Drar det nedpå
Løsningen ble en såkalt evighetsmaskin inspirert av den amerikanske tegneren Rube Goldberg.

- Det har vært en krevende oppgave å lage denne filmen. En stor kjedereaksjon er satt i sving og veldig mange dyktige fagfolk fra egne rekker har vært involvert. Jeg gleder meg nå til å vise resultatet av arbeidet og håper våre medlemmer, kunder og alle andre som har et hjerte for Felleskjøpet liker filmen, sier Ramstad.  

- Dere har hatt stor suksess med filmer som «Bønder i byen» og «En bonde fra eller til» med Magnus Carlsen. Går dere i en annen retning nå?

- Det er egentlig ikke en annen retning, det handler om sunt bondevett til folket og det kommer det alltid til å handle om, men dette er en annen kreativ idé. I dag er det et helt annet bærekraftfokus enn da «Bønder i byen ble laget», og derfor har vi unngått unødig transport og bruk av mange maskiner og traktorer i denne filmen. I denne filmen drar vi det litt nedpå.

Felleskjøpet skal være best på kjæledyr og produkter til hage, og det har også vært viktig å få frem i denne kampanjen, forteller hun.

- Filmen skal skape positiv oppmerksomhet, og så jobber vi aktivt med sosiale medier med budskap mot de enkelte av målgruppene våre. Å dra dette konseptet ut i disse kanalene blir selvsagt viktig.

Saken fortsetter etter reklamefilmen.


- Jobber mer systematisk og helhetlig
Line Hildonen Ramstad kom til Felleskjøpet i fjor med erfaring fra noen av Norges største merkevarer i Tine, Orkla og Ringnes i bagasjen.

- Dagens marketingverden er mye mer kompleks enn den var, og det stiller nye krav til Felleskjøpet. Vi har en kompleks kundestruktur og skal både møte bonden på den ene siden og forbrukeren på den andre siden. Det gjør at vi må jobbe mer systematisk og helhetlig med merkevaren vår, være innsiktsbasert og mer teknologidrevet enn vi har vært til nå med data.

Les mer: Blir ny markeds- og kommunikasjonsdirektør i Felleskjøpet

Los & Co har sammen produksjonsselskapet Science Addiction og regissør Christian Holm-Glad stått for filmproduksjonen.

– Utfordringen var å lage en film som viser alt det Felleskjøpet driver med. Derfor ble vi ekstra glade for at de gikk for en så ambisiøs idé, som skulle inneholde alt fra små kyllinger til store traktorer. I arbeidet med maskinen har vi hatt gleden av å jobbe tett med Felleskjøpets ansatte og den norske bonden, og vi har latt oss imponere over all kunnskapen og oppfinnsomheten som måtte til for å sette sammen denne maskinen, sier kundeansvarlig Alexander Blomquist i Los & Co.

Ny markedstopp:

Line Hildonen Ramstad var Vice President Marketing og øverste ansvarlige for markedsføring i Ringnes før hun begynte i Felleskjøpet i fjor.