– Køene til psykisk helsehjelp hoper seg opp og pandemien har gjort vår mobile psykologtjeneste viktigere enn noen gang, sier markeds- og kommunikasjonssjef, Maren Synnevåg, i Eyr Medical. 

Selskapet Eyr Medical leverer helsetjenester på mobil, og er nå ute med en ny kampanje der de tilbyr psykologhjelp via mobiltelefonen. 

Det er reklamebyrået Mos som står bak den nye reklamekampanjen - som også gir et spark til skjønnhetsindustrien. 

– Skjønnhetsindustrien reklamerer for at du skal føle deg bedre, men bidrar ofte kun til mer press utenfra. Det er ikke rart at mange tyr til ulike midler, men det finnes ingen mirakelkur mot ensomhet, angst eller depresjoner, men man kan få hjelp hos dyktige psykologer, sier kreatør Juliane Stensrud Mjåset. 

For å nå ut til folk der de er, valgte Mos å kjøre kampanjen utendørs på ad shells i Stor-Oslo. I tillegg kjører de et parallelt løp rettet mot hele landet med anonnse-bannere i Schibsted-avisene og videosnutter i sosiale medier.

Se an av videoenesnuttene nederst i saken. 

– Folk er rett og slett mye ute i gatene om dagen. De sitter mye alene, og mange tar seg en daglig tur for å rense hodet. Vi har derfor tatt til gatene for å treffe folk, sier Stensrud Mjåset. 

- Ønsker å bidra til kortere ventelister
Eyr viser til at hver tredje nordmann opplever hverdagen som psykisk belastende på grunn av endringene som har fulgt med koronautbruddet, i følge en undersøkelse gjort av Opinion på vegne Norsk koronamonitor. 

Det er personer med milde til moderate lidelser Eyr mener vil kunne få hjelp av deres tjeneste. 

– Vi ønsker å bidra til kortere ventelister og tilby et bredere psykologtilbud som pasienten kan ta hjemme fra sofaen uavhengig av koronarestriksjoner, sier Synnevåg.

Hittil har flere aktører kastet seg inn i kampen om kundene med mobile legetjenester.

– Hos Eyr-psykologene vil pasienten kunne benytte kartleggingsskjema for å evaluere egne symptomer, slik at psykologene raskere vil kunne hjelpe der problemet er størst. Eyr vil også lansere andre digitale verktøy som skjemaer og dagbok som benyttes i behandlingsforløpet, sier Synnevåg.

– Vi vurderer løpende hvordan vi skal videreutvikle tjenesten og vi har mye spennende på gang, avslutter hun.  

Les også: Får svar fra uventet hold på frekk kampanje: - Ment som et kompliment