Statnett har valg Atyp som nytt mediebyrå etter at avtalen med mediebyrået IUM, som nylig delte seg i de to forskjellige byråene, Initiative og UM.  Statnetts nye rammeavtale med Atyp vil ha en varighet på tre år pluss opsjoner på til sammen to år.

Les også: Splitter opp mediebyrået IUM i to nye byråer: - Dette er ingen nedbemanning

Statnett estimerer i anbudsdokument en totalverdi på oppdraget på fem millioner kroner for avtalen de nå har gjort med Atyp.

- Statnett bygger og drifter Norges viktigste infrastruktur. I en stadig mer elektrifisert hverdag, stilles det enorme krav til teknologi, systemer og kompetanse. Dette arbeidet gleder vi oss til å bidra inn i, sier rådgiver og partner Svein Larsen i Atyp.

Atyp er dermed i vinden om dagen. For få uker siden sikret de seg en avtale med Bufdir. Nå har de største eierne av Norges sentralnett, Statnett, valgt Atyp som sitt nye mediebyrå. Daglig leder i Atyp, Hågen Pettersen, mener at avtalen med Statnett viser at deres forretningsmodell fungerer.

- Det er veldig gledelig å få nok et bevis på at forretningsmodellen vår appellerer. Produktet vi leverer blir stadig etterspurt av flere kunder, sier Hågen Pettersen.

Les også: Atyp kapret Bufdir: - Kunne ikke fått en bedre start på året

Statnett er godt fornøyd med valget av sitt nye mediebyrå og mener at arbeidsmetoden til Atyp er relevant for dem.

- Atyp presenterte et solid team med lang og relevant erfaring. Måten de kombinerer en innsiktsbasert og utprøvende tilnærming i arbeidet sitt er relevant for oss, heter det i en uttalelse fra kommunikasjonsavdelingen i Statnett.

Teamet til Atyp på kunden vil bestå av foruten rådgiver Svein Larsen også av leder for digital transformasjon Kjell Gabrielsen, medierådgiver Andre Thorsen og performance-rådgiver Cathrine Stenfoss Nygaard.