For første gang på åtte år blir et av Widerøes reklamekonsepter igjen å se på TV-skjermen. Det skjer etter mange år med satsing på innholdsmarkedsføring og digitale kanaler, men nå mener Mette Øyen, markedsdirektør i flyselskapet, at det er på tide å prioritere merkevaren.

Hun forklarer tidspunktet for at de velger å slippe et helt nytt reklamekonsept nå, er fordi de har sett at også 2021 kommer til å by på norgesferie.

- For at Widerøe skal komme «top of mind» og hos kundene, og for at de skal vurdere Widerøe starter vi en ny kampanje nå. Vi vet at mange bruker ferier på å planlegge neste ferie, og jeg tror mange kommer til å snakke om norgesferien med familien sin i påsken, legger hun til.

- Et unikt rutekart
Widerøe går dermed på lufta på en tid der det norske markedet for flyselskaper er i en voldsom utvikling. Ikke bare sliter de to store, SAS og Norwegian, med konsekvensene av alle reiserestrikosjnene på grunn av pandemien, men også nykommere som Flyr og WizzAir har sett muligheter i krisen. 

Øyen sier Widerøe ønsker å være først ute av startblokka, samt å vise frem det tilbudet flyselskapet har.

- Widerøe har et helt unikt rutekart, som tar deg til steder ingen andre gjør. For noen er dette helt essensielt i hverdagen, mens for andre åpner det døra til uante muligheter for ferie og fritid. Dette ønsker vi å få frem med det nye konseptet, sier hun.

Les også: Flyr avgårde med Unfold: - Skreddersydd for digitale flater

Hun antar at konkurrentene også vil markedsføre seg frem mot sommeren:

- Det kommer nok mye konkurranse fremover, kanskje spesielt i Oslo som er hovedbasen til de største flyselskapene i Norge.

Les også: Aksjonister i strupen på Wizz Airs PR-kampanje: - Dette er hærverk

Her kan du se den nye reklamefilmen til Widerøe som er laget i samarbeid med Morgenstern. 

- Bruk alle tilbudene der ute
Den nye kampanjen omtaler årets sommerferie som «tidenes sommerferie». På spørsmål om hun tror mange nordmenn kommer til å kjøpe flybilletter til sommeren, sier Øyen:

- Ja, det tror vi. Vi hadde en fantastisk sommer i fjor hvor vi satte opp mye kapasitet ut ifra hva kundene ønsket. I år har vi gjort det samme, og ser at det er gode bookinger for sommeren. Vi forventer at mange kommer til å reise på samme måte som i fjor. 

Hun ønsker at nordmenn skal bruke hele landet vårt, ikke bare flyselskapene.

- Bruk alle tilbudene som er der ute. Bruk hoteller, restauranter og butikker, alle aktørene som utgjør Norges næringsliv, oppfordrer hun. 

Den nye kampanjen, som er er den første, store kampanjen flyselskapet har utviklet sammen med reklamebyrået Morgenstern, er tilrettelagt for TV, internett, sosiale medier og print.

- Etter det som kjennes som tidenes lengste vinterdvale tror vi nordmenn er ganske eventyrlystne. Reklamefilmene består blant annet av innsendte sommerminner, og vi håper det kan være med på å inspirere flere når de skal legge ferieplanene for 2020, sier hun.

Vil inspirere:

Mette Øyen i Widerøe håper lanseringskampanjen, som går på lufta denne uken, kan inspirere nordmenn til å utforske nye steder i Norge i sommer.: - Bruk hoteller, restauranter og butikker, alle aktørene som utgjør Norges næringsliv, sier hun.

Morgenstern tar mediekjøpet
I tillegg til å velge Morgenstern som nytt reklamebyrå, har Widerøe nå også valgt å gjøre medieinvesteringene og forhandlingene sammen med reklamebyrået. 

- Vi har valgt å teste et nytt oppsett hvor vi samarbeider tett med Morgenstern i alle ledd. Hittil har det gitt svært gode resultater, sier Øyen.

Hun forteller at de har hatt mediebyrå tidligere, men valgte å gjøre noen strukturelle endringer i fjor høst med tilpasning til en litt mer uforutsigbar hverdag.

- Med den løsningen vi nå har booker vi mer direkte, men med medierådgivning fra Morgenstern. Vi er tettere på hele prosessen med denne løsningen, og bruker Morgenstern både kreativt og strategisk, sier hun og legger til:

- Det fungerer godt for oss, og gir oss den fleksibiliteten vi trenger. I tillegg har vi et digitalt byrå i teamet vårt.

- Kan være effektivt
Rådgiver og daglig leder i Morgenstern, Ole Hustad, forteller at flyselskapet selv gjennomfører mediekjøpene.

- Men med strategisk bistand fra oss knyttet til planlegging, forhandlinger og plassering. Vi ser at dette oppsettet kan være effektivt for flere kunder, sier han.

Det kreative teamet bak konseptet har vært Ester Hjellum og Jørgen Bøhle Bakke.

- For noen er Widerøe en del av ukespendlingen, sykehusbesøket eller turen hjem til mor, for andre er det synonymt med uoppdagede perler og eksotisk norgesferie, sier den kreative duoen.

Derfor syns de det var på sin plass med et konsept som hadde denne dualiteten i seg.

- Siden vi etter alt å dømme går mot norgesferie for folk flest, var det i første omgang naturlig å trykke mest på eventyr-knappen, men det er jo hverdager det er flest av, så vi gleder oss til å utforske bredden av konseptet, sier de.

Einar Film er produksjonsselskapet bak konseptet, med regissør John Andreas Andersen.