I disse dager sender Skatteetaten ut skattemeldingen til norske skattebetalere. Mange slår seg kanskje til ro med at tallene stemmer uten å sjekke dem selv, men det kan resultere i feil og at man får mindre igjen på skatten enn man skal ha.

For å minne om det slapp Skatteetaten låten og reklamefilmen «Money Back on the Skætt» i 2019, og nå er de klar med oppfølgeren hvor de har fått med seg selveste OnklP.

- Hensikten med reklamekampanjen og samarbeidet med OnklP er å få flere unge til å åpne og sjekke skattemeldingen. Skatteetatens tall viser at mange under 30 år ikke sjekker skattemeldingen, og det er også flere unge som møter skattemeldingen for første gang, sier Astrid Bugge Mjærum i Skatteetaten.

I tillegg til å rappe, har OnklP også fått sin egen figur i animasjonsuniverset til Skatteetaten.

Det er reklamebyrået Try som står bak kampanjen med Preben Moan og Camilla Bjørnhaug som det kreative teamet. Try Motion står for produksjonen av filmen. Try har også jobbet med No Name og Aram Zarkoob Vaughan på kampanjen.