Qvisten Animasjon er blant annet kjent for animasjonsfilmene Kaptein Sabeltann, Fanthomas, Fantorangen og Flåklypa. Nå bygger de opp en egen avdeling som skal jobbe dedikert med kommersielle uttak i selskapet. Til å lede denne satsingen hentet de inn Arnt Christian Scheele som kommersiell leder før nyttår.

- Qvistens uttalte mål er å bli Europas Pixar, og med et slikt ambisjonsnivå var det umulig å si nei til denne muligheten, sier Scheele.

Han forteller at han allerede har travle dager med kunder i Norge og utlandet.

- Kombinasjonen av å sette kreasjon og dramaturgi i system gjennom animerte univers får vi gehør for i flere markeder, og vi har allerede fått på plass samarbeidspartnere både i Storbritannia og USA. Jeg opplever en utrolig dedikasjon fra alle funksjoner i selskapet, så å nå det uttalte målet, det tror jeg absolutt er mulig, fortsetter han. 

Har bred byråerfaring
Scheele kommer fra stillingen som konsulent og digital rådgiver i Try Apt. Før de fire årene han tilbragte i Try Apt, jobbet han i Los & Co, Dist Creative, Mediafront og McCann.

- Jeg var på ingen måte misfornøyd i Try Apt, men jeg så større muligheter i den riggen Qvisten har til å lage engasjerende opplevelser basert de filmene, karakterene og universene de skapt. Alt fra animerte reklamefilmer til attraksjoner i fornøyelsesparker, sier Scheele. 

- Tror du det blir mest samarbeid eller konkurranse med Try fremover i din nye rolle hos Qvisten?

- Det kan nok bli begge deler, Qvisten sitter på en del ting som kan friste Try sine kunder og det åpner samarbeid. På en annen siden kan Qvisten betjene annonsører helt selv, uten at et reklamebyrå er involvert. 

Les også: Anita Krohn Traaseth blir ny styreleder i Qvisten

Qvisten: - Gull for oss
- Gjennom 25 år med reklame, dramaproduksjon, event og lanseringer har vi opparbeidet oss mye kunnskap og innsikt i hva publikum engasjeres av. Vi skal formidle historiene og karakterene vi skaper gjennom flere kanaler, så det å få inn Arnt med sin digitale bakgrunn, er gull for oss, sier daglig leder Fredrik Kiøsterud.

- Med denne satsingen ønsker vi å ikke kun bli oppfattet som et dyktig produksjonsselskap, men også en leverandør av gode, engasjerende og viktige historier til alle flater for våre partnere og kunder. Arnt er den rette personen til å lede denne satsingen og sette nye spennende prosjekter ut i live. Han leverer allerede, fortsetter Kiøsterud. 

Scheele skal både jobbe direkte mot kommersielle kunder og bidra med å utvide historiene fra Qvistens dramaproduksjoner til flere formater og plattformer.

- Det ligger veldig oppe i dagen at å dra historiene ut i spill, online spin-offs, attraksjoner og event vil styrke egne merkevarer, samtidig som våre kommersielle partnere får flere verktøy å formidle sine budskap gjennom. Dette vil absolutt berike det Qvisten allerede skaper, og helt klart forlenge tiden målgruppen lar seg engasjere av innholdet, sier Kiøsterud.

Qvisten har over 70 ansatte, og de planlegger flere ansettelser i løpet av året.

- Qvisten skal fortsette å skape de gode historiene for film og tv, men med den tekniske utviklingen og adferdsendringene vi ser hos vårt publikum faller det helt naturlig å utvide selskapets forretningsområder. Her ser vi bare muligheter, og er veldig glade for at Arnt har joinet laget, avslutter Kiøsterud.